• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Kalaykhan blijft gehandhaafd bij de Belastingdienst

| suriname herald | Door: Redactie

Ismaël Kalaykhan, directeur der Belastingen. Foto: CDS 

Ismaël Kalaykhan blijft gehandhaafd bij de Belastingdienst Suriname. Dat liet minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning weten tijdens een persconferentie. De bewindsman merkt op dat Kalaykhan in een explosief werkgebied werkt waar er veel belangen zitten. Soms kunnen belangen zelfs aangetast worden.

“Het kan zijn dat er krachten zijn die hem bewust weg willen hebben van de post”, zegt hij en voegt er meteen aantoe dat het een uitstekende kracht is die hij wil behouden.

Kalaykhan heeft ruim 2,5 jaar opgetreden als directeur de Belastingdienst Suriname terwijl hij dat formeel niet op papier is. De

samenleving en zelfs in het parlement hebben assembleeleden met verbazing kennis hiervan genomen.

Raghoebarsing geeft aan dat Kalaykhan destijds aangetrokken was door zijn voorganger Armand Achaibersing. Hij zegt dat hij Kalaykhan heeft leren kennen als een keiharde werker en een man is die zaken zwart wit bekijkt en wel op een goede manier. “Goed is goed, fout is fout. Ik denk dat dat mensen zijn die we nodig hebben op die posten van belastingen en douane”, zegt Raghoebarsing. Hij is van mening dat Kalaykhan daar een uitstekende rol vervult. 

Met betrekking tot het functioneren van Kalaykhan zegt de minister dat die ter

goede trouw en naar eer en geweten handelt. Mochten er zaken zijn die administratief of juridisch niet goed zijn, dan moet er gezorgd worden dat die wel in orde worden gemaakt.

Raghoebarsing herhaalt en zegt dat de man een goede werker is en als er fouten zijn gemaakt moeten die hersteld worden. Als Kalaykhan een negatieve figuur is dan moet die plaatsmaken, maar als hij een goede bijdrage levert, wat hij volgens de minister ook doet, moet gekeken worden om zaken recht te trekken. 

De bewindsman vertelt dat het eerste contract van Kalaykhan een bedrag van SRD 50.000 betrof. Hij weet niet wat het huidige salaris van Kalaykhan is. Het is de bedoeling om met de directeur van Financiën en Kalaykhan zelf alles op een rij te zetten. 

Tijdens de rechtszaak van de Haïtiaanse ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon is aan het rollen gebracht dat Kalaykhan geen directeur is van de Belastingdienst. Hij gaf dat zelf aan tegen de rechter dat hij een manager is. 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie