• vrijdag 03 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Veel landbouwers hebben grote arealen cassave geplant. De markt is verzadigd. Een hele zak cassave kost ongeveer SRD 120.

Jogi vindt overname cassavefabriek Defensie onjuist

| starnieuws | Door: Redactie

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) zet vraagtekens bij de mededeling van minister Ronni Benschop van Defensie over de overname van de cassavefabriek. De politicus zegt in gesprek met Starnieuws in De Nationale Assemblee vragen hierover te zullen stellen. "Het mag niet zo zijn dat verbouwers van cassave weer in een avontuur gestort worden. Er zijn nare ervaringen opgedaan bij het vorige cassave-project. Veel mensen konden hun gewas niet afzetten omdat het totaal misgelopen is met de fabriek," brengt Jogi in herinnering.

Veel landbouwers hebben grote arealen cassave geplant. De markt is verzadigd. Een hele zak cassave kost ongeveer SRD 120.

Op dit

moment is cassave heel goedkoop omdat mensen enorme arealen hadden geplant, zegt Jogi. Hij merkt op dat veel landbouwers enthousiast de training gevolgd hebben en op grote schaal cassave hebben verbouwd. "Maar de beloften zijn niet waargemaakt. Dit was een enorme teleurstelling voor de landbouwers," voert de volksvertegenwoordiger aan.

Jogi wil weten waar de cassave afgezet zal worden, wanneer Defensie de fabriek overneemt. Vorige keer is de mensen voorgehouden dat cassavemeel in Barbados afgezet zou worden. De parlementariër vindt dat de regering eerst verantwoording moet afleggen over het vorige project, waar de Staat zoveel geld in gestopt heeft.

Het is volgens Jogi niet de taak van het Nationaal Leger om een cassavefabriek te draaien. Er komt veel meer bij kijken. Het Assembleelid maakte ook deel uit van een delegatie die het landbouwproject van Defensie bezocht heeft in Saramacca. Het Nationaal Leger is daar goed bezig, maar een cassavefabriek draaien is een andere zaak. Jogi denkt ook niet dat landbouwers staan te trappelen om cassave te gaan planten, met de slechte ervaring die ze achter de rug hebben.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| starnieuws | Door: Redactie