• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jogi: Corantijnbrug heeft nu geen prioriteit meer

| suriname herald | Door: Redactie

VHP-parlementariër Mahinder Jogi vindt het belangrijk dat de president tijdens de jaarrede belangrijke zaken heeft onderstreept. Een van de belangrijkste zaken die de president heeft gepresenteerd is wat het volk meemaakt, de armoede en de armoedebestrijding. Het bouwen van een brug over de Corantijnrivier zal geen prioriteit meer zijn.

“De president heeft een aantal sectoren aangegeven waar wij ons sterk voor moeten maken zoals de klimaatsverandering, agrarische sector, het onderwijs, de gezondheidszorg en de toerismesector. De president heeft een begroting gepresenteerd waar het begrotingstekort minder is dan vorig jaar”, zegt het assembleelid.

“We hebben meer opbrengsten op de begroting dan de vorige

jaren. Hiermee wordt aangegeven dat we een betere richting opgaan. We zijn er nog niet, die crisis is er nog. De president heeft ook aangegeven dat er hard gewerkt zal moeten worden en eenieder is nu aanzet om een bijdrage leveren.”

Santokhi heeft volgens Jogi een belangrijke oproep gedaan aan de maatschappelijke organisaties en de vakbeweging toe om kritisch te zijn en kritisch te blijven naar de regering toe.

Ook heeft de president gezegd dat hij nu andere prioriteiten zal stellen en de belangrijkste prioriteit is “san e psa nanga a volk alla dei”. Jogi zegt dat het bouwen van een brug nu op de achtergrond zal komen. De voedselvoorziening en dat er eten is in huis bij iedereen, kinderen moeten elke dag naar school kunnen gaan en goede gezondheidszorg voor eenieder.

Zaken zoals het bouwen van een brug (de brug over de Corantijnrivier, red.), zullen op de achtergrond blijven tenzij we genoeg middelen hebben om dat te kunnen doen. Dan zal dat gedaan worden maar dat heeft nu geen prioriteit, aldus Jogi.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie