• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Holband en Warsodikromo nieuwe directeuren bij Onderwijs

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Valerie Fris

PARAMARIBO — “Mijn dreamteam is nu compleet. Kijken jullie goed naar het team en dan naar mij dan zult u de diversiteit zien.” Dat zei minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vrijdag tijdens een persconferentie van zijn ministerie.

Dweight Warsodikromo zwaait vanaf vrijdag met de scepter op het directoraat Cultuur. De bekende Robby Holband werd gepresenteerd als de nieuwe directeur Beroepsonderwijs. Holband heeft jaren de functie bekleed van directeur Polytechnic College Suriname, University of Applied Science (PTC). Vanaf januari is hij daar directeur af en zegt de uitdaging te zijn aangegaan als directeur op het ministerie.

“Kijken

jullie goed naar het team en dan naar mij dan zult u de diversiteit zien”
Onderwijsminister Henry Ori

Warsodikromo volgt Roseline Daan op die eind februari officieel is afgezwaaid als directeur Cultuur. Ori stelde eerder dat zij “in goed overleg” is ontlast uit haar functie. Zij zal zich nog steeds inzetten op het directoraat en zal heel nauw samenwerken met Warsodikromo.

Eén van de belangrijke projecten waar Daan nog haar krachten aan zal geven, is de opzet van een nationaal museum waarvoor enkele weken geleden de museumcommissie is geïnstalleerd onder voorzitterschap van de ontlaste directeur.

Warsodikromo heeft een bachelor in ICT en is

momenteel bezig met zijn mastergraad in kunst en cultuur die hij met een beurs volgt aan een universiteit in Indonesië. “Ik ben een hele andere richting opgegaan van wat ik initieel deed, maar ik ben er klaar voor”, zei de nieuwbakken directeur.

Hij zal ondersteund worden door onderdirecteur Clifton Braam. Ori hoopt dat hij met zijn dreamteam het ministerie naar ‘hogere hoogten’ zal brengen.

| de ware tijd | Door: Redactie