• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hennep Academie voor Reg. 6; Vereniging om boeren te vertegenwoordigen gevormd voorafgaand aan de verwachte productie dit jaar

| snc.com | Door: Redactie

Terwijl boeren in heel Guyana zich opmaken voor de start van de hennepproductie dit jaar, zal al in maart een Hemp Academy van start gaan.

Om ook boeren te ondersteunen, is er een vakbondsorganisatie opgericht onder de naam 'Hemp Industries Association', die een collectieve vertegenwoordiging vormt voor wettelijk geregistreerde en gecertificeerde boeren, fabrikanten en transporteurs.

Medevoorzitter van Guyana Hemp Industries, Michael Kirton, vertelde donderdag aan de News Room dat de Hemp Academy haar werk zal beginnen in een gehuurd gebouw in Nieuw-Amsterdam, Regio Zes, maar er zijn plannen om land in Palmyra veilig te stellen waar een permanent gebouw zal worden gebouwd

.

 

HEMP-3-1024x576 (1)
GHI's projectcoördinator Nazia Mohamed-Persaud en medevoorzitter, Michael Kirton (Foto: News Room/2 februari 2023)
De academie heeft tot doel boeren en potentiële boeren op te leiden in alle aspecten van de hennepproductie - van teelt tot oogst, verwerking, productie en marketing.

 

Kirton legde uit dat de academie vanaf maart 2023 een certificaatcursus van vier weken start met trainers uit Guyana en de Verenigde Staten van Amerika.

Het werk begint met 50 boeren, 25 uit regio zes en 25 uit regio 10 – de twee gebieden die door de overheid zijn gereserveerd voor de start van

de hennepproductie.

Na de succesvolle goedkeuring van de Industrial Hemp Bill in de Nationale Assemblee in augustus 2022, wordt verwacht dat de teelt van industriële hennep plaats zal maken voor nieuwere en lucratievere industrieën en tegelijkertijd de economie zal stimuleren.

De wetgeving is gericht op het waarborgen van een gereguleerde industrie.

“Wij geloven dat hennep Guyan beter, groener en gezonder zal maken.

"We zijn toegewijd aan het trainen van Guyanese boeren in hennepproductie door middel van een allround educatief programma om ervoor te zorgen dat onze boeren een winstgevend korps hebben", zei Kirton.

Het geld om deze door de particuliere sector geleide onderneming te financieren, zal afkomstig zijn van GHI en zijn partners in het buitenland.

Ondertussen gaf GHI's projectcoördinator Nazia Mohamed-Persaud meer details over de vereniging en zei dat het doel is om boerderijen te helpen met het vergunnings- en registratieproces voor land en ervoor te zorgen dat de zakelijke transacties in orde zijn.

"De organisatie is opgericht vanwege een behoefte en voert geen zaken uit voor winst, alleen om vertegenwoordiging te bieden," zei ze.

Er is ook een doorlopende 'hennep voor overwinning'-campagne gericht op landelijke en stedelijke gemeenschappen met sensibiliseringswerk om mensen bewust te maken van de voordelen van hennep.

Met de oprichting van deze nieuwe hennepindustrie zou Guyana klaar zijn om de wereldwijde industriële hennepmarkt aan te boren, die in 2019 werd gewaardeerd op $ 4,9 miljard en naar verwachting in 2025 $ 10,6 miljard en in 2027 $ 18,6 miljard zal bereiken.

Naast het binnenbrengen van waardevolle deviezen voor de economie, zal de teelt van industriële hennep ook aanzienlijke werkgelegenheid creëren door tegemoet te komen aan een steeds groter wordende en zeer gewenste marktvraag en tegelijkertijd te zorgen voor een relatief hogere winstmarge in vergelijking met andere traditionele grondstoffen.

BRON: newsroom.gy | By Google TRanslate


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie