• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyanezen domineren bijna alle atletiek onderdelen

| sun.sr | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Guyana heeft bijna alle atletiek onderdelen tijdens de Inter-Guyanese Spelen (IGS) gedomineerd. Zowel de meisjes als de jongens hebben respectievelijk twaalf om dertien gouden medailles van de veertien onderdelen gewonnen. Jevon Roberts die drie gouden medailles in de wacht heeft gesleept voor Guyana is content met de prestaties. “We zijn gekomen om onze titel bij atletiek te behouden en dat is gebeurd,” aldus Roberts.

“Het was te verwachten, gelet op hun dominantie de afgelopen jaren tijdens de IGS. We zijn stil gebleven wat betreft het onderdeel atletiek op dit evenement,” zegt Wilfred Gallant, die jaren belast

is met het organiseren van de IGS. Voor Suriname heeft Isiah Jacott op het onderdeel vijfduizend meter de eer weten te redden. Hij klokte in het Andre Kamperveenstadion een tijd van zeventien minuten en 27 seconden. 

““Ik ben blij dat ik tenminste goud heb behaald voor Suriname”

Isiah Jacott

De Guyanezen Jamoll Sullivan en David Bovell werden de runner-up en derde op dit onderdeel. “Ik ben blij dat ik tenminste goud heb behaald voor Suriname. Ik heb voor mezelf gehoopt om alles te geven en het is mij gelukt. Tenminste onze volkslied horen afdraaien in plaats van die van Guyana,” meent de zeventienjarige

Jacott.

Pulcherie Amely en Metella Janaelle hebben voor Frans-Guyana ook goud weten te winnen op de onderdelen hink-stap-springen en kogel stoten. De meisjes hebben voldoende gescoord in een serie van vijf pogingen. “Wij zijn blij dat wij toch goud hebben behaald voor onze team. Guyana is altijd sterk, maar we hebben goed strijd geleverd,” aldus Amely. 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie