• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GROOTSTE CHINESE BAUXIETMAATSCHAPPIJ BINNENKORT OP ORIËNTATIEMISSIE IN SURINAME

| united news | Door: Redactie

Een delegatie van een groot mijnbouwbedrijf wordt deze week in Suriname verwacht om te praten over de mogelijkheden om een bauxietindustrie op te zetten in de buurt van het Bakhuisgebied.

Ook andere buitenlandse bedrijven hebben interesse getoond in de enorme bauxietreserves in West-Suriname. Het bedrijf wil zich eerst oriënteren in het gebied voordat het voorstellen presenteert aan de regering. Het is de verwachting dat ook andere potentiële investeerders Suriname zullen bezoeken om het gebied te verkennen.

West-Suriname beschikt over voldoende bauxiet om een wereldklasse-industrie te ondersteunen voor de komende 80 jaar.

Het gebied is zeer in trek, mede vanwege het enorme potentieel voor

de energiesector, de havenindustrie en internationale verbindingen die zullen worden ontwikkeld in samenwerking met Guyana en Brazilië. “Je moet dit alles integraal bekijken,” zegt president Chan Santokhi. “Inclusief de gasproductie, de bauxietwinning, de brug tussen Suriname en Guyana, en de snelweg van Brazilië naar Guyana en verder naar Suriname.”

Naar verwachting zullen al deze industrieën een aanzienlijke economische ontwikkeling op gang brengen in het westelijke deel van het land. “We moeten al deze ontwikkelingen holistisch bekijken”, aldus het staatshoofd. Hij is van mening dat er ruimte is voor meerdere bedrijven om industrieën op te zetten in West-Suriname. De fase van de

‘Expression of Proposal’ is nu begonnen, waarin geïnteresseerde partijen concrete plannen zullen presenteren aan de regering.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: CHINESE GIGANTEN IN BAUXIET INFRASTRUCTUUR EN IT, TONEN INTERESSE IN SURINAME

| united news | Door: Redactie