• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

’GROND ZOEKT BOER’: SURINAAMSE AMBASSADEUR AAST OP NEDERLANDSE BOEREN OP FLORIADE

| | Door: Redactie

 

De Surinaamse ambassadeur in Nederland probeert agrariers met de slogan ’Grond zoekt boer’ te overtuigen om in zijn thuisland te komen boeren, nu Nederlandse boeren in eigen land steeds meer onder druk komen te staan. Dat schrijft Omroep Flevoland.

De Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. De Floriade is de opvolger van de Floratentoonstellingen.

Suriname is een goed alternatief voor boeren die ergens anders hun werkzaamheden willen voortzetten, benadrukt Rajendre Khargi. Op de Floriade wordt in het Surinaamse paviljoen op de wereldtuinbouwtentoonstelling gewezen op de mogelijkheden die de Surinaamse landbouwsector biedt.

Hij legt uit

dat zijn land netto carbon negatief is, wat betekent dat het land meer broeikasgassen absorbeert dan het uitstoot. Khargi zegt dat dit bij slechts twee andere landen ter wereld voorkomt. Deze uitspraken deed hij dinsdag tijdens een uitzending van Dit Is Flevoland vanaf de Floriade in Almere. Het land herbergt grote stukken oerwoud en vergelijking met Nederland minder grote industriële bedrijven.

Een overstap naar Suriname voor Nederlandse boeren ,,zal niet makkelijk worden”, maar hopelijk gaan ze het wel overwegen, zegt hij. Vorig jaar deed de Surinaamse president Chan Santokhi een vergelijkbare oproep aan Nederlandse boeren.

BRON: Telegraaf en SurinameNieuwsCentrale

| | Door: Redactie