• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Geld, wapen en munitie opgegraven op erf Rohitas Sital

| sun.sr | Door: Redactie

De politie heeft op 26 april jongstleden op het erf van Rohitas Sital zeker 70.000 euro, US$ 22.000, munitie van verschillende soorten wapens, vuurwapens, wapenonderdelen, verpakkingsmateriaal, een iPhone en een regenjas met opschrift ‘politie’ opgegraven.

Deze zaken waren in drie gesealde emmers op het erf aan de Marowijnestraat begraven. Sital is één van de drie personen die in juli 2021 vermoord en verbrand is in een Ford Ranger aan de Noordpolderdam. De andere slachtoffers waren Cedric Tertullien en Shawn Kasanpawiro.

De politie van de Unit Cold Case heeft dit gisteren tijdens een persmeeting bekendgemaakt. Ze vermoedt dat het verpakkingsmateriaal voor drugs gebruikt

werd. Dat heeft de Hondenbrigade van het KPS ook positief herkend.

De Cold Case Unit van het Korps Politie Suriname (KPS) ging gisteren breedvoerig in op deze zaak. Onder andere inspecteur Armand Fernand en onderinspecteur Chanderdat Somai vertelden meer over deze moorden. Tot nu toe zijn 70 personen verhoord en 5 verdachten in beeld gebracht.

Intussen zijn twee aangehouden, te weten Yorinde W. en Eldon S. Van de verdachten Ralph Wilson liep er al een tijdje een opsporing. Sinds gisteren worden ook Raoul Sypenhof en Roel Graanoogst opgespoord in de Cold Case zaak. Vooral de aanhouding van Yorinde heeft een doorbraak gebracht

in deze zaak.

Ze heeft veel belastende verklaringen afgelegd. Volgens haar is alles gebeurd in opdracht van haar broer Ralph Wilson. Ze heeft Rohitas gelokt naar de Edmundstraat, waar de drie personen zijn doodgeschoten.

Vervolgens zijn ze vervoerd naar de Noordpolderdam en daar in brand gestoken in de Ranger, die aan Rohitas toebehoorde. Yorinde zegt ook instructies gehad te hebben van een politieman, die een beveiliger was van een top regeringsfunctionaris.

| sun.sr | Door: Redactie