• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gajadien wil identificatieplicht voor ‘Suribet-spelers’

| snc.com | Door: Redactie

Parlementariër Asiskumar Gajadien vroeg dinsdag tijdens de behandeling van de Loterijwet in De Nationale Assemblee (DNA) naar het instellen van een identificatieplicht voor personen die gokken bij bettingkantoren.

Bettingkantoren vormen volgens de VHP’er een maatschappelijk probleem, omdat de regulering niet goed is. “Er zijn drie providers en er is concurrentie, dus soms zien we binnen een straal van 50 meter alle drie providers diensten aanbieden. Dit kan niet”, vindt Gajadien.  Hij meent dat er ook bij de kassa van supermarkten diensten worden aangeboden door een provider, wat niet goed is. “Er moet een goede regulering zijn, zodat het probleem geëlimineerd kan

worden.”

Er moeten enkele belangrijke aanpassingen gebracht worden aan de Loterijwet. Volgens de parlementariër moet er in de wet opgenomen worden hoeveel providers binnen een bepaald gebied mogen opereren. Hij vraagt ook naar een identificatieplicht, zodat alles goed gereguleerd kan worden. “In veel landen, als je meedoet aan gokken, krijg je een kaart van de provider waarop alle gegevens vastgelegd zijn.”

Ook in Suriname moet dit geïntroduceerd worden zodat er een goede controle en regulatie is. De betverleners moeten een digitale klantenkaart ontwikkelen, zodat er controle is op de gokkers. Er zijn jongeren die betten, maar omdat er geen controle is kan er niets worden gedaan. Door de klantenkaart kan er ook nagegaan worden of er een achterstand is in betalingen door een persoon.

Dit kan dan snel achterhaald worden en de persoon kan dan verboden worden om verder te gokken zodat de schuld niet verder oploopt.

KEYNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie