• vrijdag 14 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Futsal Natio in mei naar Guatemala

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie

De nationale zaalvoetbalselectie van Suriname vertrekt op 1 mei aanstaande naar Guatemala om mee te doen aan de Concacaf Futsal Championships 2021. De top 4 van het toernooi plaatst zich voor het WK eind van het jaar. Suriname zit in een poule met Panama, de nummer 2 van de Concacaf, en Mexico, de nummer 5. Suriname staat op nummer 16. Het wedstrijdprogramma is ietwat gereviseerd. Suriname speelt zijn eerste wedstrijd op maandag 03 mei tegen Panama en op dinsdag 4 mei volgt Mexico. Indien Suriname in de top 2 eindigt in zijn poule, plaatst het zich voor de kwartfinales. Deze worden op vrijdag 7 mei gespeeld.

De selectie is al ruim twee maanden in training onder leiding van bondscoach Serginho Reding. Hij heeft de lat hoog gelegd en wil een kwalificatieplek voor het WK halen. De Covid-19-pandemie heeft de voorbereidingen beïnvloed. Maar desondanks is de bondscoach hoopvol gestemd.

Er is een speciale commissie door de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) in het leven geroepen, die de Futsal Natio moet begeleiden naar Guatemala. Deze commissie staat onder leiding van oud-SZVB-voorzitter Rolf Verwey. Volgens de SZVB is de begroting, inclusief training, ruim US$ 80.000. Van dit bedrag is ruim 85% al binnen.

De trainingen zijn nu in afrondende fase en er wordt nu gericht gespeeld door middel van oefenwedstrijden. Afgelopen week werd geoefend tegen Styx KG. Daarvoor was The Lions een sparringpartner.

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie