• donderdag 28 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

FRANSE RUBIS TE TAMANREDJO NOTEERT MOOIE HALFJAARLIJKSE CIJFERS

| united news | Door: Redactie

Foto: Een survicestation van de Franse maatschappij Rubis te Tamanredjo in het Distrikt Commmewijne. Het bedrijf is een vooraanstaande distributeur van aardolieproducten.

Rubis, een vooraanstaande distributeur van aardolieproducten, heeft zijn indrukwekkende prestaties in de eerste helft van 2023 bekendgemaakt.

De Franse maatschappij heeft ook in Suriname een behoorlijk marktaandeel via de samenwerking met Roy Boedhoe Enterprises

De omzet van Rubis bleef stabiel op €3.324 miljoen, maar het bedrijf zag een opmerkelijke groei in het brutobedrijfsresultaat en het courant bedrijfsresultaat, met respectievelijk een stijging van 30% en 32% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het netto inkomensaandeel van de groep bleef constant op €171 miljoen.

Deze indrukwekkende groei in financiële

resultaten weerspiegelt de positieve ontwikkeling van de activiteiten van Rubis. Het stelde het bedrijf in staat om aanzienlijke wisselkoersverliezen op te vangen, met name op de Keniaanse en Nigeriaanse valuta, die in de eerste helft van 2023 tot €80 miljoen bedroegen, in vergelijking met €19 miljoen in dezelfde periode in 2022.

Rubis blijft optimistisch over de vooruitzichten voor 2023 en verwacht een verdere verbetering van het nettoresultaat van de Groep in vergelijking met 2022, zelfs na de bijzondere waardevermindering van goodwill.

Dit vooruitzicht is gebaseerd op de veronderstelling dat de marktomstandigheden stabiel blijven. Het bedrijf mikt op een EBITDA tussen €690 en €730 miljoen. Het bedrijf heeft gedetailleerde prognoses aangekondigd voor elk van zijn producten en activiteiten:

LPG-activiteiten:

Rubis verwacht dat deze zich zullen blijven ontwikkelen in opkomende landen, waar LPG wordt gepromoot als een schoner alternatief voor hout of steenkool voor verwarming en koken.

Brandstofactiviteiten:

Het bedrijf is van plan zich te richten op groei in Oost-Afrika en het Caribisch gebied, door middel van de renovatie van het netwerk van tankstations en de uitbreiding naar landen met aanzienlijk groeipotentieel, zoals Guyana en Suriname.

Bitumenactiviteiten:

Rubis ziet kansen voor groei in deze sector, ondersteund door de groeiende vraag naar infrastructuur in West-Afrika.

Scheepvaart- en handelsactiviteiten:

Het bedrijf zal blijven investeren in de optimalisatie van de vloot en de aanschaf van nieuwe schepen, wat zal bijdragen aan verdere ontwikkeling van deze activiteiten.

Hernieuwbare elektriciteitsproductie:

Rubis verwacht dat deze activiteit zich blijft ontwikkelen, met name in Europa, waar de vraag naar schone energie gestaag groeit.

Deze gediversifieerde aanpak en de focus op groeimarkten en duurzame energiebronnen onderstrepen de strategische visie van Rubis voor de toekomst. Het bedrijf blijft streven naar financiële groei en het versterken van zijn positie als een vooraanstaande speler in de distributie van aardolieproducten wereldwijd.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie