• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

FONTYS HOGESCHOOL UIT NEDERLAND WERKT SAMEN MET SURINAAMSE HOGESCHOOL JANSSEN

| snc.com | Door: Redactie

Docenten van Fontys Hogeschool uit Eindhoven in Nederland waren afgelopen weken bezig met een minor Ondernemersschap bij de Hogeschool Janssen. Hogeschool Janssen biedt diverse Bacheloropleidingen en bij de Bacheloropleiding Bedrijfskunde komt dit trainingstraject in voor.

Deze minor is ook toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in ondernemen.

Irene Vriezen, docent van Fontys Hogeschool is zeer te spreken over de internationale samenwerking. “Voordat we waren begonnen, hadden we de studenten al online ontmoet”. Het is een heel mooi programma waarbij wij ‘challenge-based onderwijs’ hanteren. Ondernemerschap kun je beter in de praktijk ervaren en toetsen, dus studenten gingen in het werkveld opzoek naar mogelijkheden.

Kathleen Janssen, onderwijsdirecteur van Hogeschool Janssen ziet verschillende ontwikkelingen door zo’n samenwerking. “Docenten leren van elkaar waardoor iedereen groeit”.

“In de validatieweek gingen studenten hun idee valideren in de markt”, zegt Irene Vriezen. Hierbij gingen de studenten echt kijken of klanten bereid zijn om voor een bepaald product of service te betalen. Wij willen niet alleen ideëen uitwerken, maar ook echt daadwerkelijk kijken of er geld mee valt te verdienen. Een business-plan komt niet op één.


“Het is niet zo evident om een idee te hebben en dan te denken dat het gaat werken” aldus Kathleen Janssen. Tijdens het ‘lean-startup methodiek‘

hadden studenten bijvoorbeeld echt een goed idee, maar de markt was er nog niet klaar voor.

Dan moeten ze weer terug naar de schoolbanken om hun idee bij te stellen.

Toekomst van Suriname
Het gaat niet alleen om ondernemen maar ook om ‘intrapreneurship’, om van binnenuit een bedrijf te ondernemen om nieuwe projecten op te zetten. “Deze skill is belangrijk om te ontwikkelen zoals bij de banken of in het bedrijfsleven om nieuwe producten of diensten in de markt te brengen”, aldus Kathleen Janssen.

Persbericht | Janssen University of Applied Sciences

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie