• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

FOCUS OP TOEKOMST: KULDIPSINGH SPREEKT JONGEREN TOE OP INNOVATIEBEURS

| united news | Door: Redactie

Foto: Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken en participanten aan het evenement.

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft de aftrap gegeven voor de Youth, Entrepreneurship and Innovation Fair, een dynamisch evenement in het kader van de Suriname Energy Oil And Gas Summit (SEOGS) 2024.

In een inspirerende toespraak spoorde ze jongeren aan om hun dromen na te jagen en Suriname te transformeren tot een oase van vooruitgang.

De bewindsvrouw benadrukte het belang van investeren in de ontwikkeling van een nationaal kwaliteit ’s infrastructuursysteem. “Dit is cruciaal om te concurreren met de innovatie-infrastructuur van grotere economieën,” stelde ze.

“We moeten onze bestaande infrastructuur versterken en een omgeving creëren waar jonge ondernemers en innovatieve geesten kunnen floreren.”

Kuldipsingh lichtte toe dat haar ministerie diverse initiatieven ontplooit om het ondernemersklimaat te stimuleren, met speciale aandacht voor jongeren. Het Suriname’s Growth Enterprise (SURGE) project biedt matching grants om de omzetgroei van ondernemingen te versnellen. Daarnaast faciliteert het KMO Fonds de toegang tot goedkoop leenkapitaal voor startende ondernemingen, met begeleiding bij het opstellen van een businessplan en andere benodigde documenten.

“Ook het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE) en het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) spelen een belangrijke rol,” aldus de minister. “Zij verschaffen cruciale informatie over

merkenbescherming en standaarden, onmisbaar voor onze jonge, innovatieve ondernemers.”

Verder benadrukte Kuldipsingh het belang van investeringen in lokale toegepaste onderzoekscapaciteit. “Dit draagt niet alleen bij aan een beter begrip van onze unieke beleids- en wetenschappelijke vraagstukken, maar versterkt ook ons hoger onderwijs,” aldus de bewindsvrouw.

Met een krachtige oproep besloot Kuldipsingh haar speech: “Laten we samen streven naar een bloeiend Suriname, dat schittert als een oase van vooruitgang en mogelijkheden voor de huidige en toekomstige generaties. Mek’ Sranan Gro!”

De Youth, Entrepreneurship and Innovation Fair trok een breed scala aan onderwijsinstellingen, waaronder de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), Polytechnisch College Suriname (PTC), University of Applied Science and Technology (UNASAT), Vanguard, LOTLAB, CODETTES, stichting Probitas en stichting Young Help Suriname. De beurs bood een platform voor studenten om te netwerken met potentiële werkgevers, te leren over innovatieve startups en meer te weten te komen over overheidsprogramma’s die hun ondernemersambities ondersteunen.

De SEOGS 2024, die plaatsvindt van 4 tot 7 juni, is de grootste energie- en offshore-beurs in Suriname. Het evenement brengt overheden, belangrijke spelers in de olie- en gassector, technische experts en studenten samen om te discussiëren over de toekomst van de energiesector in Suriname en de regio.

PERSBERICHT| MIN. ECONOMISCHE ZAKEN

 

| united news | Door: Redactie