• zaterdag 20 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Financiële instellingen bereid Corantijnbrug te financieren’

| sun.sr | Door: Redactie

Volgens de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi zijn financiële instellingen bereid om de brug over de Corantijnrivier te financieren. Dit schrijft het Guyanese nieuwsblad Stabroek News. Eind van deze maand kan er een besluit genomen worden over de financiering van de brug die Guyana en Suriname moet verbinden.

“Financiering is het probleem. Dus hebben we afgesproken dat het team van ministers uit Suriname en het clusterteam van ministers uit Guyana de komende dagen en weken de technici zullen ontmoeten en met een definitief voorstel bij de presidenten zullen komen”, vertelde Santokhi, toen hem werd gevraagd naar een update over de brug tijdens de CARICOM-top

van afgelopen woensdag.

“Eindelijk zullen de twee presidenten van Guyana en Suriname een besluit nemen. Dit staat gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar. Ik hoop op eind maart of begin april, zodat we kunnen beginnen met de bouw van de brug. De bedrijven zijn op zoek naar financiering, er zijn bedrijven, er zijn instellingen die bereid zijn te financieren”, voegde hij eraan toe.

Afhankelijk was het idee de brug in een Public-Private-Partnership (PPP) te bouwen samen met de aannemer. Echter, de aannemers die aan de voorwaarden voldoen om de brug te kunnen bouwen, vinden dat een PPP-model niet rendabel voor

hun is. Op dit moment zijn er zeker twee bedrijven die interesse tonen om de brug te bouwen, te weten Ballast Nedam en China Road & Bridge Constructors.

| sun.sr | Door: Redactie