• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

EXXON BOORT EVALUATIEPUT IN GASVELD NABIJ GRENS MET SURINAME

| united news | Door: Redactie

Foto: Het boorschip, de Stena DrillMax. 

Dichtbij de zeegrens met Suriname voert ExxonMobil in Guyanese wateren proefboringen uit in een potentieel groot gasveld.

De afdeling Maritieme Administratie van Guyana maakte bekend dat ExxonMobil de Stena DrillMax heeft ingezet om boringen uit te voeren in Haimara-2, een evaluatieput met potentiële hoogwaardige gascondensaatbronnen.

De oliegigant heeft gezegd dat er technisch werk wordt gedaan met updates aan de regering over de haalbaarheid van op zichzelf staande aardgasprojecten voor de kust van Guyana.

Haimara-1 was de twaalfde ontdekking van het Stabroek-blok door Exxon, aangekondigd in februari 2019. Met behulp van de Stena Carron was Exxon ongeveer 63 meter aan kwalitatief

hoogstaand gascondensaathoudend zandsteenreservoir tegengekomen. De put werd geboord tot een diepte van 18.289 voet (5.575 meter) in 4.590 voet (1.399 meter) water.

Het ligt ongeveer 31 kilometer ten oosten van de Pluma-1-ontdekking. De ontdekking was zo belangrijk dat Exxon bij de aankondiging van de ontdekking had gezegd dat het een potentieel nieuw ontwikkelingsgebied was. ExxonMobil bekijkt de mogelijkheden voor gasontwikkeling zeer nauwkeurig en evalueert zelfs welke productiefaciliteit het meest geschikt zou zijn.

De eerste op zichzelf staande gasontwikkeling zal waarschijnlijk meer naar het oosten worden uitgevoerd, vlakbij de grens met Suriname, omdat daar de grootste hoeveelheden bewezen gasvoorraden zich bevinden. Vice-president Bharrat Jagdeo

van Guyana heeft gezegd dat de regering haar aandacht zal richten op het opstellen van een gasstrategie, wanneer zij de offshore-vergunningsronde in november afrondt.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie