• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

EXPLORATIERESULTATEN TONEN DE OPKOMST VAN DIEPERE LAGEN OLIE IN HET GUYANA-SURINAME BEKKEN

| united news | Door: Redactie

Dit is duidelijk voor Westmount Energy, een Britse investeringsmaatschappij met belangen in verschillende blokken in het bekken.
Westmount zegt dat men alleen maar hoeft te letten op de diepere Santonian pools in blok 58 van Suriname; de diepere koolwaterstoffen die zijn gemeld bij Liza-3, Tripletail-1, Yellowtail-2, Uaru-2, Turbot-2, Longtail-3, Hassa-1 en Fangtooth-1 in het Stabroekblok; samen met de koolwaterstofvoorkomens die zijn gemeld bij Sapote-1 in het Canjeblok.

Het Britse bedrijf zei ook dat de gelogde netto opbrengst in de Santonian-Coniacian intervallen in Kawa-1 in het Corantijn Blok, allemaal suggereren dat er een diepere winning is die wacht op ontsluiting.

Westmount zei verder

dat er onlangs olie is gevonden in de Zanderij-1 put in blok 42 in Suriname, waar de operator, Shell, zich richt op het Santoniaan en diepere intervallen.

Westmount zegt dat vanaf het vierde kwartaal van 2022 aanvullende diepe boringen met meerdere doelen zijn gepland in Wei-1 in het Corentyne-blok in Guyana, dat wordt geëxploiteerd door het Canadese exploratieduo Frontera Energy Corporation en CGX, en in Awari-1 in blok 58, dat wordt geëxploiteerd door TotalEnergies.

In het Stabroekblok zullen ook diepere tests worden uitgevoerd bij Fangtooth SE-1, Fish-1 en Lancetfish-1.
Tegen deze achtergrond zegt Westmount enthousiast te blijven over de toekomst van het Guyana-Suriname bekken.

Westmount heeft momenteel investeringen in vier bedrijven, namelijk Cataleya Energy Corporation, JHI Associates Inc., Eco (Atlantic) Oil and Gas Ltd., Ratio Petroleum Energy Limited, die deelnemingen hebben in drie Guyana-blokken: Canje, Kaieteur en Orinduik Blocks. Deze blokken grenzen onmiddellijk aan het door ExxonMobil geëxploiteerde Stabroek-blok.

Deze drie blokken, in combinatie met Blok 47 (via Ratio) voor de kust van Suriname, bevatten naar verluidt een aanzienlijke voorraad onafhankelijke bronnen uit de krijttijd. 

Bron: Oilnow 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie