• zondag 23 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Enorme publieke belangstelling bij uitvaart doodgereden moeder en zoon

| waterkant | Door: Redactie

 

Op dit moment vindt in Suriname de uitvaart plaats van de op 14 mei doodgereden Charleen Dijksteel (30) en haar zoon Dentychio Dijksteel (6).

De dienst vindt plaats in de RK kerk te Latour. Moeder en zoon worden begraven op de RK begraafplaats aan de Schietbaanweg.

 

De automobilist die de aanrijding veroorzaakte aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg, is de 22-jarige Jermotony A. Hij reed in een Toyota Mark X en is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

Uit het onderzoek van de Surinaamse politie is gebleken dat de automobilist met een vrij hoge snelheid reed vanuit de Magentakanaalweg gaande in de

richting van Sunny Point.

Bij het beschrijven van een bocht moet hij de controle over de besturing van zijn voertuig hebben verloren en reed vervolgens tegen een elektrische mast aan.

Hij raakte daarna van de weg en reed de nietsvermoedende voetgangers aan. Moeder Charleen stond langs de weg met haar 5-jarige zoon Dentychio en in haar armen de 1½-jarige dreumes Damora. Het voertuig kwam tegen een schutting tot stilstand.

Moeder en zoontje waren na de aanrijding vrijwel op slag dood, de 1½-jarige bleef ongedeerd en de automobilist liep zwaar lichamelijk letsel op. De automobilist is medische behandeling aangehouden en in verzekering gesteld.

Bekijk hieronder

de livestream van de uitvaart.

 

| waterkant | Door: Redactie