• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ENORME BELANGSTELLING BIJ CHINESE INVESTEERDERS VOOR SURINAME

| united news | Door: Redactie

foto: Een delegatie van verschillende chinese investeerders op bezoek president Chandrikapersad Santokhi.

Tijdens een kennismakingsbezoek met president Chandrikapersad Santokhi hebben de chinese ondernemers kenbaar gemaakt, graag te willen ondernemen in Suriname en in welke sectoren zij interesse hebben.

De sectoren waarin zij wensen te ondernemen zijn onder andere infrastructuur, woningfabricage, bosbouw, landbouw en visserij. Verder zijn de bedrijven gespecialiseerd en geïnteresseerd in het opzetten van palmolieprojecten en in de bosbouw voor houtkap en -verwerking.

President Santokhi is voorstander van de export van houtproducten, maar volgens het staatshoofd zal vanwege het behoud van Suriname’s carbon negatieve status, de export van rondhout worden afgebouwd. Daarnaast zal er

bij houtkap zoveel mogelijk aan herbeplanting gedaan moeten worden. Tijdens het onderhoud met het staatshoofd is ook het aspect van koolstofkredieten aan de orde gekomen.

Vermeldenswaard is dat de delegatieleider van de groep vertegenwoordiger is van de CITIC Group Corporation Ltd., een Chinese staatsinvesteringsmaatschappij, die wereldwijd opereert waaronder in Venezuela, Argentinië en Brazilië. De onderneming beslaat verschillende sectoren zoals luchtvaart, landbouw, infrastructuur en de financiële sector.

“Let’s do business, let’s talk less and do more”, aldus president Santokhi, die graag ziet dat er dit jaar nog een aanvang wordt gemaakt met woningbouwprojecten. Het staatshoofd heeft kenbaar gemaakt dat vanwege Suriname’s schuldpositie tegenover

de Volksrepubliek China de projecten c.q. financiële middelen vanuit het Aziatische land niet van de grond komen. Suriname staat volgens het staatshoofd wel open voor directe investeringen.

PERSBERICHT|CDS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie