• dinsdag 02 July 2024

EK 2024: Gastland Duitsland blijft ongeslagen

| starnieuws | Door: Redactie

Kai Havertz viert zijn strafschop tegen de Denen. Duitsland wint in de achtste finale met 2-0. (Getty Images)

Gastland Duitsland speelt de tweede achtste finale tegen Denemarken dat zich als tweede in Groep C had geplaatst. Duitsland is nog ongeslagen in dit toernooi. Aan het eind van het duel, is het gastland nog steeds ongeslagen en plaatst het zich voor de
kwartfinales. Op het scorebord is het 2-0 tegen de Denen
De Duitsers lijken een droomstart te nemen wanneer Nico Schlotterbeck de bal tegen de touwen kopt op een hoekschop, maar de goal wordt afgekeurd voor een overtreding op Andreas Skov Olson. De Denen halen opgelucht adem en dan zijn er pas vier minuten in de wedstrijd.De eerste kans van Denemarken komt in de 20e minuten. Christian Eriksen controleert op sensationele wijze een lange bal. Hij stopt gewoon een pas van 70 meter alsof het gemakkelijk is. Zijn schot wordt geblokt door Antonio Rüdiger.Na 35 minuten spelen wordt de wedstrijd stilgelegd omdat
het zwaar bliksemt boven het Signal Iduna Park. Scheidsrechter Michael Oliver vindt het onweer te hard om verder te voetballen en stuurt de spelers tijdelijk naar binnen. Het spel wordt na ongeveer twintig minuten hervat.De Duitsers zijn meteen scherp. Kai Havertz kan koppen, maar doet dat recht op Kasper Schmeichel. In de rebound knikt Schlotterbeck dan weer in het zijnet. Alle lof voor de Deense goalie die zijn team nog steeds staande houdt. Vlak voor de rust komt Denemarken bijzonder dicht bij zijn eerste doelpunt. Op een scherpe counter krijgt Thomas Delaney de bal nog ternauwernood bij Rasmus Hojlund, maar die geraakt nét niet voorbij Manuel Neuer. Cruciale ingreep van de Duitse nummer één.Duitsland slaagt er kort na de rust niet in om een ​​bal weg te werken en het verkeerd geblokte schot van Thomas Delaney belandt voor de voeten van Joachim Andersen, die vanaf tien meter naar de bal schiet. De VAR beslist buitenspel, geen goal!Joachim Andersen, voor wie dat doelpunt werd afgekeurd door de VAR, stak zijn arm uit en blokkeerde een voorzet van David Raum. Hands! Duitsland krijgt een penalty. Kai Havertz trapt in het zijnetje, Schmeichel kiest voor de goede hoek, maar kan het leder niet stoppen. Dortmund ontploft.Duitsland zit met een voet in de finale als Jamal Musiala het tweede voor het gastland erin tikt. Denemarken schakelt uit als Nico Schlotterbeck een lange bal naar voren pompt voor Jamal Musiala. De bal stuitert voor de jongeling van Bayern München, die één op één staat met Kasper Schmeichel en de bal in de verre benedenhoek schiet. De Duitsers op rozen, 2-0.De Denen krijgen wat kansen maar kunnen die niet verzilveren.Dan is er opnieuw een afgekeurd doelpunt voor Duitsland. Niclas Fullkrug stuurt Florian Wirtz weg, die om Kasper Schmeichel heen gaat en een schot in het net tikt. En dan gaat de vlag omhoog.