• donderdag 13 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Eind oktober honderden illegale goudzoekers ontruimd

| sun.sr | Door: Redactie

In de maand oktober 2023 heeft de politie 621 verdachten aangehouden. Hiervan zijn ruim 55%, gelijk aan 342 verdachten, in verzekering gesteld. Landelijk zijn er 353 roadblocks gehouden en 14 vuurwapens in beslag genomen. In deze maand zijn er eveneens 488 dossiers aangeboden aan het Openbaar Ministerie. 

Een aantal berovingen en overvallen zijn opgehelderd. Interventie-eenheden hebben verdachten ingerekend na intensieve opsporing. De brute berovingen in het achterland zijn nog in onderzoek. Opgemerkt kan worden dat de illegale goudwinning en de daaraan gerelateerde wild-west situatie de politie enorme zorgen baart.

Het is een directe dreiging voor de nationale veiligheid. Tijdens een operatie in

het Brokopondo gebied in de periode 23 t/m 26 oktober jl., waren er honderden illegale goudzoekers ontruimd door de politie en leger.

De interventie-eenheden werken aan de opsporing van verdachten. De opdracht aan de commandanten van de interventie-eenheden is om gezochte verdachten op te sporen en in te rekenen, laat Directeur Operaties commissaris van politie Bryan Isaacs optekenen.

Alle regiocommandanten en structuurhoofden  hebben reeds instructies gekregen met betrekking tot de verwachte drukte rond de feestdagen in de maand december. Alle ons ten dienste staande middelen worden ingezet om de veiligheid in samenwerking met andere veiligheidsdiensten te handhaven. 

Op de samenleving wordt een dringend beroep

gedaan om een steentje bij te dragen aan een veiligere samenleving, door informatie omtrent strafbare feiten en/of ongeregeldheden te melden aan de politie. H

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie