• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Een kilo kip voor SRD 45 bij PL-Volkskippenwinkel

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie

Voorlezen

Een kilo kip voor een bedrag van SRD 45 en gratis plukken. Degenen die meer dan twee kippen kopen, krijgen gratis een geschenk. Consumenten kunnen van deze aanbieding profiteren zaterdag aanstaande bij de opening van de PL Volkskippenwinkel op het hoofdkwartier van de Pertjajah Luhur (PL) aan de Mangrovelaan te Beekhuizen. ‘De kippen zijn halal geslacht’, verduidelijkt partijvoorzitter Paul Somohardjo tegenover SUN. Bovenstaande aanbieding geldt voor de openingsdag op zaterdag 18 september. Vanaf deze datum beschikt de volkswinkel van de PL in de verschillende districten ook over lokaal gekweekte kip, afhankelijk van de vraag van de consument vers geslacht of bevroren kip uit de vriezer. De politicus verduidelijkt dat zaterdag de geldige covidprotocollen in acht genomen worden. Somohardjo die reeds geruime tijd volledig gevaccineerd is, drukt burgers op het hart zich te laten inenten om te voorkomen dat ze ernstig ziek worden van een opgelopen covidbesmetting.

Samenwerking met lokale ondernemers

Deze politieke organisatie die zich vooral richt op het vergemakkelijken van het sociaaleconomisch leven van de burgerij heeft in de districten Marowijne, Commewijne, Para, Wanica, Paramaribo, Saramacca, Coronie en Nickerie volkswinkels opgezet waar de consument tegen de groothandelsprijzen levensmiddelen en andersoortige producten kan kopen. Sinds geruime tijd is met lokale ondernemers waaronder Hilly’s Farm en Vitalo een samenwerking aangegaan voor de levering van kuikens en de aankoop van kippenvoer. Op weekbasis wordt een hoeveelheid van 2000 kuikens gekocht. Deze worden tegen de kostprijs verkocht aan belangstellenden. Voor degenen die financieel zwak zijn, wordt krediet verschaft. De beschikbaarheid van kippenvoer blijft gegarandeerd. De afzet, hiervoor zorgt de PL.

PL zal samenleving voorzien van ‘Volkskip’

‘Volkskip’ zal het merk kip in de komende periode heten wat de PL zal voorzien aan de consument. Vanuit het eigen slachthuis en de vleeswinkel die zaterdag symbolisch geopend zullen worden, zullen de overige volkswinkels in de verschillende districten voorzien worden. Echter, het proces voor het vervaardigen van het verpakkingsmateriaal is al ingezet, maar nog niet gefinaliseerd. ‘Vanaf zaterdag hebben we elke dag kippen. Vers geslacht of uit de diepvries’, aldus Somohardjo die verduidelijkt dat de verkoop van kuikentjes gecontinueerd zal worden. Het streven is erop gericht om tot de datum van 5 december, de jaardag van de partij, al 25 volkswinkels landelijk operationeel te hebben. ‘Dan zijn we helemaal compleet’, zegt Somohardjo die een hartelijk woord van dank uitspreekt aan het adres van de Surinaamse burgerij voor het vertrouwen dat ze getoond hebben in zijn volkswinkels.

Asha Bhagwat

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie