• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Een beetje minder geweld en horror op tv kan geen kwaad….

| dagblad suriname | Door: Redactie

In Suriname wordt door velen in de samenleving, van de gewone burger tot de ervaren parlementariër, welhaast wekelijks gejammerd over de criminaliteit in het land. Maar, niemand draagt een oplossing aan en wat het ministerie van Justitie en Politie ook doet, het is ook nooit goed. Criminaliteit is niet uit te bannen, ook niet met meer politie en eventueel militairen in de buurten: dat is een illusie, een utopie. De ene bende wordt in de kraag gevat, de volgende staat alweer in de startblokken.

Waar komt toch al die criminaliteit en het daarmee vaak gepaard gaande geweld vandaan? Ligt de oorzaak

in de financieel-economische situatie van het land, waardoor er figuren zijn die middels het plegen van misdrijven aan geld en goederen proberen te komen? Gaat het wellicht ook om professionele georganiseerde bendes? Immers, veel misdrijven worden door groepen personen gepleegd.

Maar, wat te denken van de vele gewelddadige films die op televisie worden vertoond. Soms de hele dag door. Waarom ‘s middags geen leuke kinderfilms? Waarom ‘s middags films met de meest krankzinnig uitgedoste wezens die met hamers en bijlen op alles en nog wat inhakken? 

Waarom vaak na middernacht de meest gruwelijke bloederige horrorfilms waarin bijvoorbeeld armen en benen van mensen

worden afgehakt, ingewanden uit nog levende personen worden gerukt? Mensen opgehangen en gefileerd worden. Wat is dat toch met sommige lokale tv-zenders? Hebben ze werkelijk niets anders in voorraad om uit te zenden…. Zitten horror en geweld soms in de genen van het land…? Is er wellicht ook een link te vinden met criminaliteit en het vaak daarmee gepaard gaande geweld? Vele vragen, waarop ondergetekende het antwoord niet heeft dan slechts, dat er kennelijk toch een verknipt en verziekt kijkerspubliek is dat zich zit te vergapen en te verlekkeren aan al die gruwelijke beelden.

Mag het wellicht ietsjes minder zijn, ietsjes minder rondslingerende armen en benen en hersenen op het tv-scherm en vooral ietsjes minder bloed. En, ook wat minder films waarin de meest vreemde wezens elkaar afslachten met bijlen en hamers….. Werk mee en zorg voor een wat vriendelijker filmaanbod op tv, ook na middernacht en vooral, denk overdag aan de kinderen die televisie willen kijken.

PK

| dagblad suriname | Door: Redactie