Een B777-200ER-toestel van Surinam Airways
| suriname herald | Door: Redactie
Ruben Ravenberg, lid van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), is van mening dat de problemen die nu zijn ontstaan bij de SLM mede gecreëerd zijn door de regering doordat zij het herstelplan van het bedrijf niet beschikbaar heeft gesteld aan alle leden van de RvC. Dit zei Ravenberg gisteren in het programma Bakana Tori op LIM FM.
Ravenberg is van mening dat de regering in deze haar verantwoordelijkheid moet nemen en de raad moet beschermen, omdat de leden van de raad nu onterecht beschuldigd en uitgescholden worden. “Alles werd gedaan onder het mom van het herstelplan”, zei Ravenberg.
Ravenberg" data-align="center" data-caption="Ruben Ravenberg" data-entity-type="file" data-entity-uuid="f01f3e5a-8491-42c8-82d2-ec60981721d9" src="/sites/default/files/inline-images/ECA860CC-ED9C-4179-9524-BF6A5BE0EC9E.png" />
Hij gaf aan dat in het begin de samenwerking met Paul de Haan, ex-directeur van de SLM, goed was. Bij het uitvoeren van het herstelplan stelde de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) voor dat De Haan en president-commissaris Xaviera Jessurun in het crisisteam zitten. Ravenberg zei dat hij geprotesteerd heeft tegen dit besluit en ook tegen het besluit dat het herstelplan niet met alle leden van de RvC zou worden gedeeld.
De directeur Financiële Zaken zou uiteindelijk ook deel worden van het team, maar niets is hiervan geworden. Bij
Achteraf is volgens Ravenberg gebleken dat de leiding eigenlijk de kritische mensen uit de raad wilde hebben.
Op de vraag waarom de RvC het mandaat niet heeft teruggegeven, zei Ravenberg dat er is besloten om dat niet te doen, omdat de leiding misschien die gelegenheid zoekt om pajon-waaiers en jaknikkers te plaatsen. Elk werk heeft zijn uitdaging, zei Ravenberg. De RvC bij de SLM heeft volgens hem getoond dat zij niet makkelijk uit het veld te slaan is. Als er jaknikkers in de raad waren geplaatst zou de samenleving volgens Ravenberg nu niets horen en weten van wat er gaande is.
Ondanks alle kritiek is de RvC toch meegegaan met het besluit om Jessurun te plaatsen in het crisisteam. Zij kon niet altijd antwoord geven op indringende vragen of gaf misleidende antwoorden. Zo zijn er vragen gesteld over de rol van Prenobe Bissessur binnen de SLM, of hij betaald wordt en wie de pot heeft samengesteld waaruit hij betaald wordt. Niet lang daarna zag de raad op sociale media stukken over hoeveel aan Bissessur betaald wordt en dat het geld komt uit de verkoop van het pand in Rotterdam.
Ravenberg deelde ook mee dat de onderdirecteur Financiële Zaken niet wilde meewerken hieraan. De betaling aan Bissessur is daarom zelf door de Haan gedaan. Ravenberg is van mening dat De Haan en Jessurun iedereen hebben misleid.
Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'
| suriname herald | Door: Redactie