• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

EBS bond heft staking op; werk is niet hervat

| starnieuws | Door: Redactie

Vakbondsleider Marciano Hellings, gestoken in fel oranje, kleur van de EBS, in gesprek met journalisten. De bond heeft de staking opgeheven, maar er is op aanvraag van de leden een algemene ledenvergadering gaande. (Foto's: René Gompers)

OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft de staking formeel opgeheven, maar er wordt niet gewerkt. De leden hebben een algemene

ledenvergadering aangevraagd. Die is nu gaande. De leden zijn vastberaden om de strijd verder te voeren.

Marciano Hellings heeft zojuist in een gesprek met journalisten aangegeven dat de rechter vonnis heeft geveld. Hij is niet tevreden mee dat de bond gevonnist is om het werk te hervatten, maar de staking is opgeheven. Er is daarmee volgens de bond gevolg gegeven aan het oordeel van de rechter.

Over uitspraken van algemeen directeur Leo Brunswijk dat Hellings geen werknemer meer is van de EBS en daardoor volgens de statuten ook geen voorzitter meer van de OWOS, wordt benadrukt dat hij zich niet

moet bemoeien met aangelegenheden van de bond. De OWOS is een rechtspersoonlijkheid. De directeur is geen lid.

De leden van de OWOS zijn strijdvaardig.

Hellings zet het proces in om zijn ontslag aan te vechten. Intussen gaat de vakbondsstrijd gewoon door. Er is een motie gisteren aangenomen met eisen. Deze is gedeponeerd bij president Chan Santokhi. De bond heeft nog niets vernomen van de president.

Een van de eisen in de petitie is dat het ontslag van Hellings onmiddellijk teruggedraaid wordt. Het vertrouwen in de voltallige directie is opgezegd.

| starnieuws | Door: Redactie