• woensdag 05 October 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Dolgelukkige vicepresident toost met premier Rutte

| suriname herald | Door: Redactie

Vorige week nog vroeg vicepresident Ronnie Brunswijk zich af wie Mark Rutte is, maar dolgelukkig was hij gisteren tijdens zijn ontmoeting met de Nederlandse premier. Rutte heeft vanwege het Nederlandse vonnis tegen Brunswijk alleen functioneel contact met de vicepresident en dat bleek gisteren ook tijdens de receptie aangeboden door president Chan Santokhi.

Gisteren zei premier Rutte op een gezamenlijke persconferentie met president Santokhi, dat hij de keus van het Surinaamse volk respecteert, dat heeft gestemd om Brunswijk tot vicepresident te maken. 

Toen Desi Bouterse in 2010 tot president van Suriname werd gekozen was Nederland not amused en trad er van beide zijden een stagnatie

in de relatie tussen beide landen op. De toenmalige minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, Maxime Verhagen, zei in 2010 dat Bouterse alleen welkom is in Nederland ‘om zijn gevangenisstraf uit te zitten’. De toon voor de relatie tussen beide landen werd hiermee gezet. 

In het geval van Brunswijk zegt Rutte dat hij Brunswijk alleen de hand gaat schudden als hij hem tegenkomt. “Wij respecteren de keuze van de Surinaamse bevolking om hem tot vicepresident te maken en in die rol schud ik hem ook de hand als ik hem tegen zou komen”, aldus Rutte gisteren.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie