• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Districtscommissarissen krijgen verhoging en voertuigen

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhi zegt dat er stappen worden gezet om districtscommissarisen financieel beter te waarderen. Verder is het besluit ook al genomen om voertuigen aan te schaffen voor de dc’s. Dit heeft het staatshoofd dinsdag persoonlijk kenbaar aan ze gemaakt.

Tijdens de ontmoeting die is gehouden op het kabinet van de president werden diverse aandachtspunten en uitdagingen besproken die essentieel zijn voor de ontwikkeling en vooruitgang van de gemeenschappen. Ministers Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport en Riad Nurmohamed van Openbare Werken zijn onderdeel geweest van de het overleg. 

“Behalve de verhoging van het salaris en de aanschaf van voertuigen

heeft Santokhi ook de belofte gemaakt dat de regering kwartaalbijdragen zal verstrekken als ondersteuning bij de uitvoering van hun taken”

Tijdens de vergadering kreeg elke dc de kans om de problemen en uitdagingen van hun gebied voor te leggen aan de regeringsleider en de ministers. Belangrijke kwesties, zoals infrastructuur, veiligheid en financiële problemen, werden door de dc’s benadrukt. Ze onderstreepten de noodzaak om deze kwesties aan te pakken. Daarnaast brachten enkele districtscommissarissen ook persoonlijke uitdagingen ter sprake die ze tegenkomen bij de uitvoering van hun taken in hun districten.

Behalve de verhoging van het salaris en de aanschaf van voertuigen heeft Santokhi

ook de belofte gemaakt dat de regering kwartaalbijdragen zal verstrekken als ondersteuning bij de uitvoering van hun taken. Deze beslissingen zijn genomen om ervoor te zorgen dat de dc’s hun taken effectiever kunnen uitvoeren en beter kunnen reageren op de behoeften van de gemeenschap.

| de ware tijd | Door: Redactie