• zaterdag 20 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Discussie over prijzen in winkels nu dollarkoers daalt

| suriname herald | Door: Redactie

De afgelopen dagen is gebleken dat de dollarkoers een dalende trend vertoont in Suriname, en dit heeft verschillende mensen aan het denken gezet. “Nu de dollarkoers is gedaald, verwachten we ook dat de prijzen van goederen zullen dalen. De producten zijn te duur voor ons geworden en ons geld strekt niet meer zo ver.

Maar ik verwacht niet dat de prijzen meteen zullen dalen, omdat de winkeliers de producten duur hebben ingekocht,” zegt Angela Jagessar.

Voor Adesh Gangadien lijkt de dalende dollarkoers meer een spelletje voor het volk. “Als chauffeur en landbouwer heb ik dit geanalyseerd. Er is geen belangrijke ontwikkeling in

het land die deze daling kan verklaren. Ik denk dat de valutahandelaren gewoon dollars opkopen en na een paar dagen tot een week zullen we zien dat de koers weer omhoog gaat.

Wat betreft de prijzen in de winkels verwacht ik geen daling, omdat winkeliers vrij spel hebben en hun prijzen zelf bepalen. Er is geen controlemechanisme dat winkels dwingt om hun prijzen te verlagen,” aldus Gangadien.

Gangadien merkt ook op dat handelaren moeilijk zijn en dat winkeliers vrij spel lijken te hebben, zonder enige controle van de overheid. “Er wordt vaak gezegd dat de prijzen moeten worden gecontroleerd, maar we zien

dat niet gebeuren,” voegt hij eraan toe.

Ivan Harreveld hoopt ook dat de prijzen van goederen omlaag zullen gaan met de dalende dollarkoers. “Ik ben blij dat de dollarkoers daalt, want hopelijk zullen de prijzen in de winkels ook dalen. We horen altijd het excuus van winkeliers dat ze duur hebben ingekocht en daarom niet voor lagere prijzen kunnen verkopen. Er moet een controlemechanisme komen om ervoor te zorgen dat de juiste prijzen worden gehanteerd,” zegt Harreveld.

 

| suriname herald | Door: Redactie