• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Defensie: ‘Geen militairen ontvoerd tijdens roofovervallen in achterland Suriname’

| waterkant | Door: Redactie

De roofovervallen die maandagavond en dinsdag gepleegd werden ondermeer te Pompukampu in de omgeving van ‘Villa Brazil’, zijn het werk van een bende die al geruime tijd actief is in het achterland van Suriname.

Dat heeft de Surinaamse politie laten weten. Verschillende goudzoekerskampen werden overvallen door zwaarbewapende daders met verschillende kalibers vuurwapens.

Daarbij werd een aanzienlijke hoeveelheid ruw goud buitgemaakt. Ook zijn voertuigen en andere eigendommen van goudzoekers gestolen. Niemand raakte gewond.

Beelden van de gewelddadige diefstal gingen viraal op sociale media.

De politie laat weten dat veiligheidsdiensten al anderhalve week actief zijn in het achterland om de onveilige situatie te bestrijden. De politie

werkt samen met het Nationaal Leger en zet alles op alles om de veiligheid te waarborgen.

Burgers worden geadviseerd extra voorzichtig te zijn bij een bezoek aan het gebied. De Korpschef van de politie heeft op dinsdag 9 juli 2024 in verband met de grimmige situatie in het Matawaigebied, een spoed overleg gehad met andere veiligheidsactoren binnen KPS over gezamenlijk te voeren acties.

In een interview bij D-TV Express beweerde een anonieme getuige dat 10 militairen van het Nationaal Leger tijdens de overval zijn gegijzeld en ontvoerd. Het ministerie van Defensie heeft dit onderzocht en duidelijk gesteld dat deze informatie onjuist is

en meldt in een persbericht:

“Na grondig onderzoek en bevestiging vanuit verschillende bronnen binnen onze organisatie, kunnen wij met zekerheid zeggen dat er geen militairen zijn ontvoerd of gegijzeld.

Wij begrijpen dat dergelijke berichten tot ongerustheid kunnen leiden onder de bevolking en verzekeren iedereen dat de veiligheid en integriteit van onze militairen te allen tijde onze hoogste prioriteit hebben.

Wij vragen de media om voorzichtig te zijn met het verspreiden van ongeverifieerde informatie en moedigen hen aan om contact op te nemen met onze voorlichtingsafdeling voor officiële verklaringen” aldus Defensie.

De onjuiste en ongeverifieerde berichtgeving werd daarna verder verspreid door ondermeer GFC Nieuws:

| waterkant | Door: Redactie