• zondag 23 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Dansschool Namita Nritya Vidya Bhavan op Curaçao

| starnieuws | Door: Redactie

De dansers hebben ook de gelegenheid gehad om een video-opname te doen op enkele bekende plekken in de binnenstad van Curaçao.

(Aangeboden)

15 dansers van Dansschool Namita Nritya Vidya Bhavan hebben onlangs een gevarieerd Indiaas dansprogramma gepresenteerd op het eiland Curaçao. De dansers, onder wie de schrijver van dit artikel, zijn vergezeld van familieleden, vrienden, een cameraman en een professionele make up

artiest afgereisd naar Curaçao met een groep van totaal 65 personen. Zij zijn hartelijk ontvangen door de aldaar residerende consul-generaal mevrouw Christa Zuiverloon en de gastorganisatie Vereniging JPF Curaçao. De dansers hebben een gevarieerd dansprogramma gepresenteerd in verschillende dansstijlen zoals Bollywood en fusion, waarbij Bharata Natyam de rode draad vormde. Behalve dans is er ook een prachtig lied ten gehore gebracht door Akash Ajodhia, die helemaal vanuit Nederland is afgereisd voor dit evenement.

Deze podiumpresentatie is niet het eerste regionaal optreden van de dansschool. Na 11 dansschool producties en diverse optredens in zowel binnen- als buitenland, is danslerares Namita Ajodhia

van start gegaan met het traject om regionale optredens te doen met haar leerlingen. De dansschool heeft in 2019 een podiumpresentatie gegeven in St. Vincent & The Grenadines in verband met de immigratieviering aldaar en in 2023 op Curaçao in verband met Holi.

De groep leerlingen varieerde dit keer van 6-36 jaar. Vermeldenswaard is dat enkele van hen al langer dan 10 jaren op de dansschool dansen, terwijl anderen pas het afgelopen schooljaar zijn begonnen. Voorafgaand aan zo een regionale podiumpresentatie, gaat er behalve een hele organisatie ook heel veel oefening vooraf.

De dansers hebben dit keer ook de gelegenheid gehad om een video-opname te doen op enkele bekende plekken in de binnenstad van Curaçao. Zij hebben de felle zon getrotseerd tijdens de opnames en bleven enthousiast dansen en stralen. Het was een enorm strak programma waarbij de dansers al vanaf 7 uur in de ochtend werden opgemaakt om daarna hun bijdrage te leveren aan de video-opname. Na de video-opname hadden zij wat tijd om even bij te komen en zich voor te bereiden op het main event dat om 20.00 uur van start ging. De dansers hebben zich tijdens hun presentatie van hun beste zijde laten zien. De meeste waren van mening dat de avond heel snel voorbij is gegaan.

Dit jaar had de dansreis een extra tintje. Het gehele team dat uit Suriname is afgereisd heeft mogen participeren aan een cook-out waarbij er uitsluitend Surinaamse gerechten en lekkernijen werden verkocht. Boven verwachting was het dan voor de delegatie uit Suriname, dat de meeste gerechten al heel gauw uitverkocht waren! 

Dank aan onze danslerares en Guru, Namita Ajodhia, dankzij wie wij dit mogen ervaren. Het is een waardevolle toevoeging aan onze danservaring. Petje af voor de organisatie, waarbij ze op elk detail heeft gelet. Het gehele team kijkt met genoegen terug naar deze dansreis en vol verwachting uit naar de volgende! Ragini Dhanes

| starnieuws | Door: Redactie