• zondag 30 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Copa America 2024: Uruguay walst over Bolivia heen

| starnieuws | Door: Redactie

Fans van Uruguay juichen buiten het stadion voorafgaand aan de wedstrijd in Groep C in het Copa America 2024 toernooi tussen Uruguay en Bolivia in het MetLife Stadium. (Getty Images)

In het ander duel in Groep C spelen de Uruguayanen hun tegenstanders helemaal onder de mat. Nog geen half uur in het duel en Uruguay zet zijn dominantie om in doelpunten.
Uruguay leidt groep C, terwijl Bolivia als laatste is geplaatst. In de MetLife Stadium in New Jersey wordt het een ware nachtmerrie voor de Bolivianen die met de moed der wanhoop bleven verdedigen tegen een verwoestende Uruguay. Het wordt 5-0!
Uruguay komt al in de 8e minuut op voorsprong. Facundo Pellistri kopt de bal van heel dichtbij in de rechterbenedenhoek. Op aangeven van Ronald Araujo met een kopbal vanuit een mooi spelmoment. Het regent schoten op het doel van Guillermo Vizcarra die de drukste man op het veld is. Schoten van Federico Valverde, Ronald Araujo, Darwin Núñez en Manuel Ugarte worden
in de volgende tien minuten onklaar gemaakt. Darwin Núñez en Federico Valverde blijven herhaaldelijk komen om het Uruguayaanse doel te bestoken. In de 20e minuut treft de aanstormende Darwin Núñez doel. Hij trapt vanuit het centrum van het strafschopgebied in de benedenlinkerhoek.De Panamese spelers hebben tot nog toe hun speelhelft niet verlaten. Uruguay is duidelijk een maatje te groot voor Bolivia. Darwin Núñez lijkt vastberaden om zoveel als mogelijk doelpunten te maken. Bolivia heeft amper twee schoten in de eerste helft.De Uruguayaanse doelman Sergio Rochet lijkt wel een toeschouwer op het veld. Veel heeft hij niet te doen in tegenstelling tot zijn Boliviaanse collega.De Boliviaanse spelers hebben het superdruk om te voorkomen dat hun doel nog eens wordt gekraakt. Zelf komen ze er nauwelijks aan toe een aanval op te zetten. Het helpt niet dat er veel balverlies is aan hun zijde en onzuivere passes.Maximiliano Araújo scoort het derde doelpunt van de avond voor de blauw witte formatie van Marcelo Bielsa. Zijn schot met rechts vanuit het midden van het strafschopgebied is er een te veel voor Vizcarra.De honger van de Uruguayanen is nog niet gestild. Federico Valverde neemt op aangeven van Facundo Pellistri de vierde goal voor zijn rekening. Hij schiet vanuit het midden van het strafschopgebied in de linkerbenedenhoek. De jongens van Bielsa weten niet van ophouden.

Nog voor de 90 minuten om zijn legt Rodrigo Bentancur het vijfde in de mand. Hij kopt de bal vanaf de rechterkant van het doelgebied in het midden van het doel. De voorzet kwam van Giorgian de Arrascaeta.

Nog drie minuten blessuretijd en er komt een einde aan het lijden van de Bolivianen. Het laatste fluitsignaal!

De Uruguayaanse overwinning is een boodschap aan het hele continent: Uruguay is niet voor een wandeling naar de Verenigde Staten gekomen. Hij is gekomen om de Copa América te winnen.