• donderdag 25 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Copa America 2024: Peru en Chili scoren niet, 0-0

| starnieuws | Door: Redactie

Alexis Sanchez had in de 16e minuut absoluut de score moeten openen. Hij kreeg veel kansen, maar kon niet afronden. (Getty Images)

In de eerste speelronde in Groep A staan Peru en Chili tegenover elkaar in AT&T Stadium, Arlington in Texas. Na 95 minuten spelen, blijft het duel doelpuntloos. In Groep B spelen Ecuador en Venezuela morgen tegen elkaar, terwijl Mexico
tegenover Jamaica staat.
Partijen houden niet zo van elkaar, dus komen er veel uitdagingen. Binnen twintig minuten is de grens van tien fouten bereikt, met een kaart aan beide zijden. De Braziliaanse scheidsrechter houdt de boel voorlopig onder controle...De aanval van Chili heeft de vorm van een omgekeerde T: veel zijwaartse passes aan de achterkant en dan een hoopvolle lange bal om Alexis Sanchez te vinden. Alexis krijgt veel kansen. Zijn eerste schot vlak voor het doel gaat hoog. Minuten later krijgt Alexis weer zijn kans voor het doel. Hoe hij dat heeft kunnen missen, blijft een raadsel. Chili maakt
duidelijk een puinhoop van zijn afwerking.Chili krijgt een vrije trap op de rand van het Peruaanse strafschopgebied. Ze pleiten voor een strafschop, omdat ze het gevoel hebben dat de overtreding net binnen het strafschopgebied heeft plaatsgevonden, maar uit herhalingen blijkt dat dit niet het geval was.Victor Davila neemt de vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied van Peru, maar kan met een lage gedreven inzet de eerste man niet wegwerken.Het eerste half uur is het allemaal Chili, terwijl ze een nieuwe aanval opzetten, waardoor de verdediging van Peru onder druk blijft staan.Alexis grijpt een losse bal in het strafschopgebied vast en vuurt een krachtig schot af, maar mist hoog boven het doel hoog. Opnieuw!Chili dringt aan op de openingstreffer. Alexis is altijd in beweging als de steeds vrijer wordende nummer 10 van Chili: soms zakt hij diep, soms schudt hij zich vrij tussen de linies en zet hij Eduardo Vargas op voor het doel. Zelfs op 35-jarige leeftijd is hij nog steeds de beste speler op het veld, als je zijn schotplaatsing kunt negeren.In de 43e minuut komt eindelijk het eerste schot op doel, want de kopbal van Miguel Araujo van dichtbij wordt gevangen door Claudio Bravo, een relatief comfortabele redding.Uit herhalingen blijkt dat Araujo een duwtje van achteren kreeg toen hij contact maakte met de bal.Chili heeft 66% balbezit, maar slaagt er niet in het overwicht in doelpunten om te zetten.Na een aanzienlijke blessurevertraging fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft zonder verder spel. Peru had het enige schot op doel van de eerste helft, maar Chili kreeg de beste kans.Peru krijgt via Gianlunca Lapadula een schitterende kans om de ban te breken. Hij heeft een enorme kans om Peru van dichtbij op voorsprong te zetten in het strafschopgebied, maar hij slaagt er niet in om kracht te zetten in zijn schot en de bal rolt eenvoudigweg in de dankbare handen van Bravo in het doel.Opnieuw een kans voor Lapadula, dit keer 'pakt' hij de bal van een verdediger  voordat hij zich omdraait en richting doel schopt, maar zijn schot gaat hoog boven het doel.

Invaller Paolo Guerrero krijgt in het strafschopgebied de kans om Peru op voorsprong te brengen. Bravo stopt een eerste schot van Lapadula op een hoekschop in Peru voordat hij zich groot maakt door Guerrero te ontzeggen bij de vervolgpoging. Bravo moet alle zeilen bijzetten nadat Guerrero tegen hem aan gleed terwijl ze streden om de losse bal.

Geen van de twee partijen kan zorgen voor een late drama.

| starnieuws | Door: Redactie