• woensdag 03 July 2024

Copa America 2024: Ecuador elimineert Mexico in pijnlijk duel

| starnieuws | Door: Redactie

De Mexicaanse aanvaller Santiago Giménez (m) probeert een schot in de wedstrijd tegen Ecuador. (Foto: LaPresse)

Venezuela gaat de confrontatie aan met Jamaica als leider in Groep B met zes punten, nadat het zijn plaats bij de laatste acht heeft veiliggesteld. Het team van coach Fernando Batista  heeft de mogelijkheid om door te groeien als groepswinnaar, waardoor titelverdediger Argentinië in de
volgende ronde mogelijk wordt vermeden. In Q2 Stadium in Austin halen de Venezolanen het maximum aantal punten, 9 op 9.
Beide teams krijgen kansen in de eerste helft, maar geen van hen komt tot verzilveren daarvan.Michael Hector en Demarai Gray van Jamaica zien hun pogingen in de eerste tien minuten van het duel geblokkeerd. Aan de andere kant van het veld missen ook Salomón Rondón, Darwin Machís en Telasco Segovia in het eerste kwartier hun inzet op het doel van Jahmali Waite.De Venezolanen zitten beter op de bal, terwijl de Jamaicanen zich tot wel aardig inzetten om iets uit het duel
te halen. In de laatste vijf minuten van de eerste helft krijgt Venezuela vier hoekschoppen op rij, maar faalt om daar iets tastbaars uit te halen.Na de rust kopt Eduardo Bello de bal van de rechterkant van het strafschopgebied in de benedenrechterhoek. De voorzet was van Jon Aramburu. Venezuela op voorsprong.Zeven minuten later staat het 2-0. Salomón Rondón schiet op aangeven van Yangel Herrera vanuit het midden van het strafschopgebied in het midden van het doel. Yangel Herrara trapt vervolgens van buiten het strafschopgebied bijna raak, maar zijn schot gaat te ver naar links.

Eric Ramírez die de invaller is van Salomón Rondón, staat nog maar vijf minuten op het veld als het derde voor Venezuela scoort. Hij krijgt een steekpass van Kervin Andrade, die hij vanuit het midden van het strafschopgebied in het midden van het doel ramt.

In de kwartfinale staan Venezuela en Canada tegenover elkaar.

Mexico eruitMexico en Ecuador stonden ​​tegenover elkaar in een wedstrijd die beide partijen moesten winnen in het University of Phoenix Stadium in Glendale, Arizona.Ecuador had door zijn superieure doelsaldo slechts een gelijkspel nodig, terwijl Mexico een overwinning nodig had om doorgang naar de volgende ronde te garanderen.Voor de derde opeenvolgende keer is Mexico uitgeschakeld in de groepsfase van Copa America. Beide teams waren favoriet om uit de groep te komen, maar slechts één team zal het redden nadat beiden hadden verloren tegen Venezuela.Ook in dit duel komen partijen niet tot scoren in de eerste helft. De druk van de Mexicanen is groter, omdat hun belangen ook zwaarder zijn. Ze moeten winnen om nog kans te maken in het toernooi. In de eerste helft heeft Mexico nog geen enkel schot op doel.Ecuador doet er alles aan om Mexico ervan te weerhouden te scoren. In de tweede helft starten de Mexicanen sterk. Keer op keer komen ze dichtbij om te scoren, maar het lukt niet. Even dreigt er drama in de slotseconden als de arbiter na een overtreding in het strafschopgebied wijst naar de witte stip. Penalty Mexico! Félix Torres begaat een fout op Guillermo Martínez. De VAR komt erbij en beslist geen penalty.

Mexico gaat naar huis en Ecuador gaat door en dat met een verschil van een punt.

Ecuador ontmoet Argentinië in de kwartfinale.