• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Copa America 2024: Colombia speelt de finale tegen Argentinië

| starnieuws | Door: Redactie

De kopbal van Jefferson Lerma levert Colombia de finale op tegen Argentinië.

Argentinië ontmoet Colombia in de finale van Copa America 2024 zondag in Hardrock Stadium in Miami. Colombia die na zijn opener kort voor de rust verder moest met tien man, heeft er alles aan gedaan zijn voorsprong te verdedigen in het Bank of America Stadium in Charlotte, North Carolina.
Darwin Núñez krijgt twee goede kansen om Uruguay de openingstreffer te bezorgen, maar op de een of andere manier lukt het hem niet om de bal in de netten te verwerken. Daarna krijgt hij nog wat halve kansen, maar het blijft droog bij Uruguay.Het is opnieuw James Rodriguez met zijn zesde assist van het toernooi, waarbij hij vanuit een hoekschop een puntbal in het strafschopgebied gooit terwijl Jefferson Lerma de bal in het doel kopt. Colombia op voorsprong in de 39e minuut.James Rodriguez breekt tegelijkertijd het record van Lionel Messi voor de meeste assists in één Copa America-toernooi toen de
Argentijn er vijf had tijdens de titelwinnende campagne van Albiceleste in 2021.Colombia krijgt de kans om zijn tweede treffer te scoren. Daniel Muñoz schiet het strafschopgebied binnen en zet de bal op voor Richard Rios, die de eerste keer schiet, maar de reflexen van de Uruguayaanse doelman Sergio Rochet zijn goed. Hij redt.Daniel Muñoz die al een gele kaart had, begaat een lelijke actie op vleugelverdediger Manuel Ugarte. Het levert hem de tweede gele kaart op, dus rood. Na de rode kaart van Muñoz komt Colombia opnieuw dicht bij een tweede, nadat Jhon Cordoba en Luis Díaz Sergio Rochet een beetje in de problemen brachten, maar de scheidsrechter fluit voor de rust.Colombia op voorsprong maar met een man minder op het veld. Uruguay komt dichtbij de gelijkmaker als Federico Valverde  de bal terug brengt in het strafschopgebied voor Luis Suárez, die met een schot de paal vindt. Colombia schakelt over in de defensieve mode.De tijd dringt voor La Celeste.Spelers als Johan Mojica zetten hun lichamen op het spel om te voorkomen dat Uruguay ook maar een schot op doel krijgt. Nog minder dan 10 minuten te gaan, met nog een paar minuten blessuretijd.Sergio Rochet slaagt er niet in om de lijnen vrij te maken, terwijl de Colombiaan Mateus Uribe een perfecte kans krijgt om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn poging gaat naast.Ook in de slotminuten onthoudt de Uruguayaanse keeper de Colombianen van het tweede doelpunt. Hij houdt de knal van Uribe buiten terwijl een rebound op de lat belandt.

| starnieuws | Door: Redactie