• vrijdag 05 July 2024

Copa America 2024: Brazilië en Colombia gaan verder

| starnieuws | Door: Redactie

Het doelpunt van Davinson Sánchez (Colombia) wordt afgekeurd voor buitenspel.

In Groep D strijden Brazilië en Colombia Levi's Stadium in een fysiek zware wedstrijd om de eerste plaats in de groep. Partijen houden elkaar in balans. Beide partijen gaan door naar de kwartfinales, aangezien de tweede wedstrijd in deze groep in een 2-1 overwinning eindigde voor Costa Rica.De statistieken in de
eerste helft zeventien overtredingen, waarvan tien voor de Colombianen die acht schoten hebben tegenover drie voor de Brazilianen. Twee schoten op doel voor Brazilië en vier voor Colombia. Raphinha scoort al vroeg in de 12e minuut uit een vrije trap. Hij schiet in de rechterbovenhoek. Daniel Muñoz hangt de bordjes gelijk in toegevoegde tijd in de eerste helft. Op aangeven van Jhon Córdoba plaatst hij de bal vanuit het midden van het strafschopgebied hoog in het midden van het doel.Het duel wordt in hoog tempo gespeeld, de bal verandert continu van speelhelft.Een doelpunt van Davinson Sánchez (23')wordt afgekeurd door de
VAR voor buitenspel. En een strafschop wordt Vinicius Jr ontzegd. Als Brazilie de kwartfinales haalt, mist Vinicius dat duel door een opeenstapeling van gele kaarten. Colombia blijft de druk opvoeren in de tweede helft. Rafael Borré verzuimt om op voorsprong te komen. Zijn schot gaat boven het doel. Teamgenoot Jorge Carrascal zijn schot was net daarvoor geblokt in het midden van het doel. Costa Rica vs ParaguayIn Q2 Stadium komt Costa Rica nog voor de eerste tien minuten zijn gespeeld op voorsprong door doelpunten van  aanvoerder Francisco Calvo (3') en Josimar Alcócer (7'). Paraguay beheerst de bal na de voorsprong van Costa Rica, maar kan met negen schoten waarvan vier op doel niet komen tot scoren in de eerste helft.

In de tweede helft blijft Paraguay drukken. Ramón Sosa schiet tien minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer in de rechterbovenboek op aanzet van Mathías Villasanti.

Geen van deze twee landen stoten door naar de volgende ronde.