Copa America 2024: Brazilië buigt, Uruguay ongeslagen

| starnieuws | Door: Redactie

De Braziliaan Endrick (r) dribbelt met de bal, gevolgd door de Uruguayaan Nahitan Nández (l) en Jose Gimenez tijdens een kwartfinale van de Copa America in Las Vegas. (Foto: AP)

De kwartfinale van de Copa America 2024 tussen Uruguay en Brazilië is afgewerkt in het Allegiant Stadium in Las Vegas, Nevada. Uruguay heeft de Copa vijftien keer gewonnen en Brazilië negen
keer. En voor de derde keer in de kwartfinales in dit toernooi, waren penalty's nodig om de beslissing te brengen na een doelpuntloos duel. Brazilië mist er twee en Uruguay
een, 2-4. Uruguay ontmoet Colombia in de halve finale.Uruguay hanteert vanaf het begin zijn typische fysieke aanpak. Ten eerste dreigt Darwin Núñez vanaf rechts. Dan probeert Facundo Pellistri in de box te komen. Maar in beide gevallen gaat de Braziliaanse backline efficiënt om met de aanval.Tot nu toe was het vooral een strijd op het middenveld, met veel uitdagingen van beide teams. Geen van beiden slaagde er in de openingsminuten
in om een ​​substantiële kans te creëren.Het is een end-to-end-spel, aangezien Brazilië een kans heeft aan de andere kant. Raphinha pakt de bal en draagt ​​hem in het strafschopgebied. Eén-op-één met de keeper gaat hij voor een schot, maar Sergio Rochet maakt een solide redding om de score op peil te houden.Op het half uur krijgt Endrick een uitstekende scoringskans als hij de bal in het strafschopgebied krijgt na een slechte terugspeelbal van Matías Viña. Idealiter had hij zijn man moeten meenemen en voor het schot moeten gaan, maar hij koos ervoor om Raphinha te vinden met een pass, wat een slechte beslissing blijkt te zijn. Uruguay werkt de bal weg en de kans is verkeken.Wat later krijgt Núñez een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij komt aan het einde van een voorzet en probeert de bal met zijn hoofd binnen het net te leiden. Maar het lukt hem niet om het doel te bereiken.Er zijn  enkele goede kansen voor beide teams geweest in de eerste helft, maar de kwartfinale van Uruguay en Brazilië blijft doelpuntloos tijdens de rust. De eerste 45 minuten waren heel intensief waarin gelijkheid en spanning boven alles de boventoon hebben gevoerd.De Uruguayanen blijven heel agressief in de tweede helft. Nahitan Nández krijgt eerst een gele kaart voor een gevaarlijke overtreding op Rodrygo. De VAR komt erbij en het wordt rood. Uruguay in het laatste kwartier met tien man verder. Uruguay heeft met minder dan tien minuten spelen maar een schot op doel gehad. Brazilie heeft er drie gehad.Geen doelpunten in reguliere tijd, dus naar de penaltyreeks.URU 1-0 BRA: Valverde scoortURU 1-0 BRA: Rochet redt het schot van MilitaoURU 2-0 BRA: Bentancur scoort en vergroot de voorsprong van UruguayURU 2-1 BRA: Pereira scoort voor BraziliëURU 3-1 BRA: Arrascaeta scoort om de voorsprong van Uruguay te behoudenURU 3-1 BRA: Douglas Luiz raakt de paalURU 3-1 BRA: Alisson redt de penalty van Gimenez om Brazilië in leven te houdenURU 3-2 BRA: Martinelli scoortURU 4-2 BH: Ugarte scoort! Uruguay gaat door naar de halve finales.