• donderdag 04 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Copa America 2024: Amerikanen eruit, Panama verder

| starnieuws | Door: Redactie

Jose Fajardo uit Panama viert feest nadat hij het eerste doelpunt van het team heeft gescoord tijdens de CONMEBOL Copa America 2024 Groep C-wedstrijd tussen Bolivia en Panama. (Gettty Images)

In het Arrowhead Stadium in Kansas City maken de Uruguayanen een einde aan het Copa America toernooi voor de Amerikanen. Uruguay had zich met zijn twee eerder gewonnen wedstrijden al geplaatst
voor de kwartfinale. Tegen de Amerikanen winnen ze met het kleinste verschil, dus hebben ze al hun drie groepswedstrijden gewonnen.
In een fysieke wedstrijd en een doelpuntloos eerste helft, zijn het de Uruguayanen die scoren. Mathías Olivera is de goalscorer in de 65e minuut. De Amerikanen komen van tijd tot tijd gevaarlijk op, maar kunnen niet afronden.  De frustratie bij de Amerikanen neemt naarmate de klok verder tikt, toe.De Uruguayanen kunnen ondanks de kansen die ze krijgen de score niet vergroten. De wedstrijd wordt gekenmerkt door veel balverlies, een intense wedstrijd waarbij de bal snel van links naar rechts en
van speelhelft wisselt.Ook in dit toernooi heeft het Amerikaanse droomteam zich niet kunnen bewijzen.In het Inter & Co Stadion in Orlando, Florida stonden Bolivia en Panama tegenover elkaar op de laatste speeldag in Groep C van de Copa America 2024. Panama verzekert zich van een plaats in de kwartfinales door met 3-1 te winnen van Bolivia.Het eerste doelpunt komt van Panama via José Fajardo in de 21e minuut. Een rebound valt in het gebied waardoor Martínez een kopbal geeft aan de nummer 17 die de bal onder controle brengt en het voorbij Viscarra knalt.In de tweede helft mist José Fajardo van heel dichtbij de score te verhogen. Zijn kopbal gaat te hoog.Cristian Martínez zijn doelpoging vanuit het midden van het strafschopgebied in de rechterbenedenhoek wordt vervolgens gestopt. De voorzet was van José Fajardo.Bolivia krijgt de gelijkmaker via invaller Bruno Miranda die wordt aangespeeld door Ramiro Vaca, voordat hij de bal voorbij Mosquera knalt. Tien minuten later brengt de Panamese invaller Eduardo Guerrero zijn team weer op voorsprong. In blessuretijd maakt César Augusto Yanis er 3-1 van. Voor Yanis is het zijn eerste optreden in dit toernooi.Panama naar de kwartfinales.