• vrijdag 15 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nog geen standpunt Abop in vordering Adhin

Datum: 15 Jan 2021 | Bron: sun.sr | Door: Redactie

Het parlement heeft gisteren een vordering ontvangen van het Openbaar Ministerie (OM), voor de in staat van beschuldiging stelling van Ashwin Adhin, oud-vicepresident en huidig parlementariër. DNA-voorzitter Marinus Bee zegt desgevraagd dat hij de vordering gisteren laat heeft ontvangen. Hij heeft telefonisch alle fractieleiders ingelicht over de brief van het OM.

De komende dagen zal er afstemming plaatsvinden tussen de leiding van het parlement en de fracties. Het is volgens Bee mogelijk dat een huishoudelijke vergadering wordt uitgeschreven voor komende maandag of dinsdag. Dit moet echter nog vast komen te staan. Bee zegt dat er na de huishoudelijke vergadering besloten zal worden wanneer de Openbare Vergadering plaatsvindt. Bee, die ook lid is van de Abop, wil niet ingaan op het standpunt van zijn partij over de vordering. Hij zegt het onverstandig te vinden om hierop te reageren, gezien zijn functie als voorzitter van het parlement.

Nog geen standpunt Abop

Vicepresident Ronnie Brunswijk had eerder aangegeven dat Adhin vrijgelaten moest worden. Brunswijk vond dat Adhin eerst in staat van beschuldiging gesteld moest worden Later deed de vicepresident aan 'damagecontrol', na alle kritieken vanuit het OM en de samenleving. De samenleving vraagt zich daarom af als de partij van Brunswijk mee zal gaan met het verzoek van het OM in DNA.

Abop-parlementariër en -fractieleider Dinotha Vorswijk zegt geen premature uitspraken hierover te willen doen. Gisteren heeft de partij een vergadering gehouden, maar dit onderwerp stond (nog) niet op de agenda. Vorswijk zegt echter wel te verwachten dat de partij, in ieder geval de fractie in DNA, nog voor de huishoudelijke vergadering een onderhoud zal hebben over deze kwestie. De Abop-parlementariërs zullen waarschijnlijk ook aan tafel zitten met de vicepresident. Vorswijk: 'Iedere uitspraak die ik nu zal doen, is prematuur en zou mijn eigen mening zijn. Ik wil daarom nog niets over zeggen, totdat het onderhoud heeft plaatsgevonden".

Datum: 15 Jan 2021 | Bron: sun.sr | Door: Redactie