booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Man die zich voordeed als medewerker NL ambassade Suriname vast voor oplichting

Publicatie datum: | Bron: waterkant | Door:

PARAMARIBO, 12 jan – De politie in Suriname heeft een 32-jarige man, die zich voordeed als medewerker van de Nederlandse ambassade in Suriname, aangehouden en opgesloten wegens oplichting. De man beweerde dat hij reeds zes jaren werkzaam was op de Nederlandse ambassade en dat hij visa kon regelen voor Nederland.

Een benadeelde, die een visum voor Nederland wilde hebben, kwam via een vriend in contact met de verdachte. De man betaalde SRD 4.000 om aan het visum te komen. Een andere benadeelde betaalde 800 euro. Op een gegeven moment kwamen beiden tot het besef dat ze waren opgelicht.

Ze gingen verhaal halen bij de oplichter thuis, hetgeen uitmondde in en ruzie. De politie van het ressort Santodorp kreeg de melding van een ruzie binnen en verscheen ter plekke. De benadeelden deden hun verhaal bij de politie die de man aanhielden ter zake oplichting.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en nadat de benadeelden aangifte tegen hem hadden gedaan werd hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Publicatie datum: | Bron: waterkant | Door:

Ga terug

booked.net

    

booked.net