• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CDS verontschuldigt zich voor ongerief vicepresident

| cds | Door: Redactie

De Communicatiedienst Suriname (CDS) heeft zich verontschuldigt voor wat zij “het eventueel ontstane ongerief” noemt naar aanleiding van verkeerde berichtgeving omtrent vicepresident Ronnie Brunswijk. De communicatie-afdeling van het Kabinet van de President maakte namelijk in een gisterochtend uitgegeven persbericht bekend dat de vicepresident had aangezeten bij een Regeringsraadvergadering (RRV) op woensdag 2 augustus, waar er belangrijke besluiten zijn genomen. CDS deed de berichtgeving in het bericht onder de kop “Regering neemt belangrijke besluiten tijdens RRV”.

Het stuitte de vp en zijn kabinet echter tegen de borst dat zijn naam in het bericht genoemd was, namelijk dat hij dus aanwezig zou zijn

geweest op de vergadering. Temeer omdat op deze meeting het besluit was genomen dat waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh per 10 augustus officieel deze functie zal bekleden. De ABOP, waarvan Brunswijk de voorzitter is, staat echter niet achter deze benoeming en de ministers van deze partij waren op het moment toen het besluit werd genomen, niet meer in de RRV. 

Na de berichtgeving vanuit de CDS kwam het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident met een tegenreactie, waarin onder meer werd aangegeven dat de vp niet in Paramaribo was tijdens de gehouden RRV. Brunswijk moest wegens dringende redenen namelijk naar

het binnenland vertrekken. “Het DVC betreurt deze onjuiste berichtgeving vanuit de CDS”, stond ook in de reactie vanuit het Kabinet van de VP.

Vandaag schreef de CDS het volgende: “In het persbericht dat gisteren naar u verzonden is “Regering neemt belangrijke besluiten tijdens RRV”, staat per abuis vermeld dat vicepresident Ronnie Brunswijk ook aanwezig was bij de RRV. Dit gegeven is niet juist. Gaarne het verzoek dit te rectificeren in uw berichtgeving. Onze welgemeende excuses voor het eventueel ontstane ongerief.”

Opvallend is wel dat de CDS gisteren, ongeveer vijf minuten nadat het bericht naar de verschillende media was gestuurd, al een correctie op haar website De Boodschap had doorgevoerd, door de inleiding van het artikel aan te passen en vooral de naam van de vicepresident hieruit te verwijderen. De correctie naar de media komt dus na bijkans anderhalve dag.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| cds | Door: Redactie