• donderdag 07 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Cassavefabriek roept hulp regering in voor loskrijgen US$ 3 miljoen lening

| cds | Door: Redactie

De directie van Cassava Factory Suriname (Casafas NV) heeft bij een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi een verzoek gedeponeerd voor een non-obligation letter for finance request. Het bedrijf heeft de verklaring van geen bezwaar nodig om een lening van ruim US$ 3 miljoen los te krijgen bij de Islamic Development Bank.

Bij deze meeting zaten ook first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en de ministers Armand Achaibersingh van Financiën en Planning, Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Saskia Walden van Economische Zaken. Verder waren vertegenwoordigers van de verschillende ministeries en adviseurs van het staatshoofd aanwezig.

Casafas NV wil binnen de

Caricom ongeveer 13 procent marktaandeel bezitten en binnen Suriname 75%. Het bedrijf zal ongeveer 900 hectare aan cassaveknollen afnemen van boeren. Er is reeds een aanplant op plantage Loefbeek. De overheid gaat niet investeren in het bedrijf. Het gaat om een volledig particuliere onderneming.

Casafas NV zal zich erop toespitsen cassave te planten en verwerken tot cassavemeel. Dit als gedeeltelijke vervanging van tarwemeel. Casafas NV behoort net als De Molen en NV Vesu tot één bedrijvengroep, waarvan een delegatie op donderdag 22 juli 2021 een presentatie heeft gehouden voor president Santokhi. Directeur Julio Bhikarie stond aan het hoofd van deze delegatie.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| cds | Door: Redactie