• woensdag 16 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Burgers weten nog niets over Vliegende Brigade voor prijscontroles

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

Nadat president Chan Santokhi de komst van een Vliegende Brigade per 1 maart heeft aangekondigd, om de prijzen in de winkels te controleren, nam Suriname Herald poolshoogte in enkele winkels in het ressort Latour. De brigade is vanaf vorige week donderdag een feit, maar vanaf gisteren actief.

Van zichtbare prijsverlagingen is er nog geen sprake. Hoewel Parbo de prijs van een groot blik bier tijdelijk heeft aangepast van SRD 22 naar SRD 20 zijn er winkels in het ressort Latour, die nog steeds SRD 22 hanteren. Bij sommige winkels moet de consument SRD 0.50 cent meer betalen als het bier gekoeld is.

Mevrouw D.V. zegt dat ze nog geen prijsverlagingen heeft opgemerkt. “Mevrouw, ik verzoek u. De prijzen zijn moordend. Wi e wroko now gi un’ strafu. In plaats fu Vliegende Brigade zien we vliegende prijzen,” zegt een ontstemde D.V.

Bij een volgende winkel komen wij een vader tegen die net inkopen heeft gedaan. “Ef’ na dis’ Chan be bedoel nanga w’o set’ en dan mek’ un lib’ en so.”

Vele burgers blijken nog niet op de hoogte te zijn van de prijscontroles door de Vliegende Brigade. Anderen wachten resultaten af alvorens een reactie te geven.

Een seniorenburger spuugt haar gal als om een reactie wordt gevraagd: “Mi e libi fu mi AOV. Baja, moesje wani, ma a no man moro. Den prijs disi o kir’ mi bifo mi yuru kisi. Mi de dya e luku san lanti o seti. Den prijs yere skin.”

Afgelopen donderdag is het besluit genomen om de Vliegende Brigade in te schakelen. Dat de brigade vanaf gisteren actief zou zijn, kondigde het staatshoofd zaterdag aan in Nickerie. “We zijn ready. Winkeliers, we willen niet onvriendelijk zijn. We houden van u. Ook jullie hebben op ons gestemd. Laten we het volk voor zes maanden helpen. Houdt de prijzen redelijk, straf het volk niet af met hoge prijzen en woekerwinsten,” luidde de oproep van de president aan de winkeliers.

Naomi Hoever

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie