• woensdag 05 October 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk verklaart banken en cambio’s de oorlog

| suriname herald | Door: Redactie

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de oorlog verklaard aan banken en cambio’s die volgens hem ervoor zorgen dat de koers omhooggaat. Indien de koers dinsdag niet omlaaggaat zullen de nodige harde maatregelen niet uitblijven, zei Brunswijk vrijdagavond tijdens een ABOP-massameeting in het district Commewijne.

De waarnemend president gaf in duidelijke bewoordingen aan dat de regering niet langer zal toekijken hoe de koers naar boven worden geduwd door banken en cambio’s. Naast de harde maatregelen die genomen zullen worden tegen banken en cambio’s zal er ook geïntervenieerd worden, liet Brunswijk weten. 

Bekijk hier de toespraak van Brunswijk:

Ook governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname gaat naar zeggen van Brunswijk niet vrijuit. “Als je als monetaire autoriteit niet kan optreden, dan moet je plaatsmaken,” hield Brunswijk de aanwezigen voor.

“Als hij dinsdag niet met het geld komt gaat hij weg moeten,” aldus Brunswijk. Volgens hem is rond de US$ 2 miljard aan reserve gespaard. Dit is naar zijn zeggen voldoende om in te komen om het leven lichter te maken voor het volk.

Brunswijk voerde verder aan dat Suriname het IMF-programma gaat moeten evalueren en als het niet past moeten we ermee stoppen. Hij stelt dat hij tegen de armoede is omdat het volk niet mag lijden. 

Hij gaf te kennen dat hij vanaf de eerste dag had voorgesteld om één van de olieputten van het land te verkopen en dat geld te gebruiken om het volk te redden. Dat is naar zeggen van Brunswijk niet gebeurd omdat hij dat heeft voorgesteld. Ook de controle in de winkels zal vanaf dinsdag opgevoerd worden.

De valutakoers heeft de afgelopen weken steeds een stijgende trend vertoond. Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijzen van producten en goederen flink zijn gestegen. De ABOP-voorman zegt dat de regering bewust is van wat er onder het volk leeft. Hij wil niet langer zien hoe een bepaalde groep het volk uitknijpt.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie