BRUNSWIJK KOMT MET EIGEN BOYCOT VRIJE PERS/ KIEST VOOR MONOLOOG VIA FACEBOOK
| united news | Door: Redactie
Vicepresident Ronnie Brunswijk schijnt de boodschap niet te begrijpen waarom er door de vrije pers een tijdelijk boycot was ingesteld tegen hem: de brute mishandeling van een journalist dat door hem geïnstigeerd werd, en de onwaarheden die hij over het incident voorhield aan De Nationale Assemblee (DNA).
De twee hoogste man in het land, die president Chan Santokhi vervangt bij diens afwezigheid, is ertoe overgegaan om zijn eigen boycot in te stellen tegen de vrije pers. Hiermee geeft de vicepresident een totaal verkeerd signaal van wat hij denkt over de geuite onvrede van journalisten dat zijn lijfwachten gewelddadig zijn geweest naar
“Ik ben nog niet zover om met jullie te praten”, beet de vice-president journalisten toe vóór aanvang van een vergadering van de Raad van Ministers (RvM). Hij maakte hen duidelijk dat hij hen niet nodig heeft en zijn zegje ongestoord kan doen via de sociale media, waaronder Facebook. Het gaat hierbij echter om monologen die hij, als vicepresident, deelt met zijn politieke achterban.
Kritische vragen worden er niet gesteld, maar wordt slechts verteld wat de vicepresident nodig acht te willen delen met de samenleving. Onduidelijk is als hij hierbij gebruik maakt van staatseigendommen.
“Hebben jullie belangstelling voor mij?”, vroeg Brunswijk aan een
Brunswijk zegt niet boos te zijn, maar wel heel blij dat journalisten hem niet lastigvielen. “Ik was al zolang blij dat jullie niet mij wilden praten. Ik zeg: oké, akkoord. Jullie willen niet met me praten. Jullie gaan me boycotten. Terwijl jullie zelf censuur hebben toegepast”, zegt Brunswijk. “Als je zegt dat je meneer Brunswijk niet wil interviewen; je wil niks van me naar voren brengen, dat betekent: als er wat is onthoud je het volk al deze informatie. En nu willen jullie met mij praten”, zegt Brunswijk die meent het recht aan zijn zijde te hebben.
De democratisch gekozen vicepresident van de Republiek Suriname zegt nog meer denktijd nodig te hebben, alvorens hij besluit om weer met journalisten te praten. “Ik ga echt erover nadenken wanneer ik met jullie wil praten.”
De boycot was een gevolg geweest van de laffe en brute schending van de persvrijheid op dinsdag 14 december 2021, waarbij de vicepresident en zijn veiligheidsmannen betrokken waren. Verbaal en fysiek geweld is toen toegepast tegen de journalist Jason Pinas, tijdens de uitoefening van zijn journalistieke beroep. De mishandeling werd internationaal breed uitgemeten en veroordeeld door diverse organisaties, waaronder ook de vertegenwoordiging van de Amerikaanse regering in Suriname.
| united news | Door: Redactie