• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk informeert achterban over situatie regeringscoalitie

| suriname herald | Door: Redactie

ABOP-voorzitter en vicepresident Ronnie Brunswijk begrijpt de ontevredenheid van zijn achterban over de huidige situatie en zal tijdens de bijeenkomst uitleggen welke druk de ABOP/PL ondervindt in de coalitie met de VHP. Hij zal op 27 mei tijdens een partijbijeenkomst in Commewijne zijn achterban informeren. Dit heeft Brunswijk donderdag aangekondigd tijdens een ABOP-vergadering in Commewijne. 

De partijvoorzitter zegt dat er plannen zijn om sportfaciliteiten weg te halen bij het ministerie van ROS en onder te brengen bij een presidentiële commissie, ondanks er een bestaand ministerie voor is. Er zijn projecten goedgekeurd voor de ontwikkeling van recreatiemogelijkheden en de aanleg van minikunstgrasvelden.

Er

bestaat een sportfonds dat onder Staatsolie valt en geld beschikbaar heeft gesteld voor sportfaciliteiten. Echter, dit geld gaat eerst naar het Kabinet van de President en alle projecten moeten daar worden ingediend, zo vertelde Brunswijk aan de aanwezigen. Dit terwijl de middelen eigenlijk naar ROS zouden moeten gaan om verdere zaken voor de gemeenschap aan te pakken. 

De politicus is van mening dat dit wijze lessen zijn voor de ABOP, als jonge partij die groeit en nog steeds politieke ervaring opdoet in het politieke systeem. “We gaan verder en weten precies wat we moeten doen in de toekomst,” gaf Brunswijk aan.


/>

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie