• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brood en ontwikkeling voor Apoera en omgeving

| snc.com | Door: Redactie

Behalve brood brengen wij ook ontwikkeling naar Apoera. Dat zegt president Chandrikapersad Santokhi vandaag bij de opening van de Breadelicious bakkerij in Apoera. Door middel van Public Private Partnership met de Surinaamse meelproducent de Molen staat er nu een derde bakkerij in  Apoera.

“Wezijn niet alleen gekomen om een bakkerij op te zetten in Apoera, maar ook om het micro-ondernemerschap te Apoera te ondersteunen”, zegt de directeur van de Molen, Julio Bhikharie. Hij hoopt dat de bakkerij de lokale ondernemers zal stimuleren om meer dan brood aan te bieden aan de samenleving. Daartoe zijn enkele bewoners getraind. Zij zijn tewerkgesteld in

de bakkerij.

De president onderstreept in zijn toespraak de bijdrage die particuliere bedrijven kunnen leveren aan microndernemerschap in ons land en hiermee ook meehelpen de samenleving zelfvoorzienend te maken. Minister van Landbouw Veteelt en Visserij Parmanand Sewdien zegt, dat met de bakkerij lokale gemeenschapppen ook kunnen experimenteren met cassavemeel en dit kunnen combineren met de lokaal geproduceerde blom. “Het is zeker een product dat Apoera kan aanbieden, niet alleen aan de gemeenschap, maar ook aan anderen”, zegt de minister, doelende op Guyanese vissersboten die in Apoera aanmeren.

Brood Apoera

Behalve werkgelegenheid zal de bakkerij ook andere mogelijkheden brengen. Zo heeft de president gesproken over het aanpakken van de weg naar Apoera. Hij onderkent dat de weg in slechte staat verkeert en heeft ook de vele klachten van de lokale gemeenschappen gehoord over de weg naar Apoera.

“Wij zullen er werk van maken om begin 2023 alvast te starten met de aanpak met lokale grondstoffen die wij hier kunnen vinden”, belooft Santokhi aan de samenleving. Districtscommissaris van het bestuursressort Kabalebo, Josta Lewis, zegt dat de samenleving uitkijkt naar de aanpak van de weg. “Dan kan Apoera verder tot ontwikkeling komen.”

 

BRON: https://keynews.sr/


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie