• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Braziliaanse bijen vallen feestend publiek aan tijdens Owru Yari Fest

| suriname herald | Door: Ryaen La Rose

Enkele personen zijn aangevallen door Braziliaanse bijen tijdens Owru Yari Fest activiteiten in de binnenstad op 31 december. De bijen bevonden zich in het gebouw op de hoek van de Steenbakkerijstraat en de Domineestraat, recht tegenover Times Mall Suriname. De bijen werden met het uur woester door de trilling van het geluid van de vele muziekboxen. Een persoon moest medische assistentie krijgen, omdat hij was ingestort door de bijensteek. 

De brandweer werd gebeld over de zwerm bijen die personen had aangevallen. Ook collega-journalisten werden aangevallen door deze bijen. De brandweer had geprobeerd de situatie te verhelpen, maar tot na 18:30 uur

waren de bijen nog steeds in groten getale aanwezig bij het gebouw.

De aanwezigheid van Braziliaanse bijen heeft ervoor gezorgd dat er een vertraging was opgetreden in het programma van Zonneman. Zonneman had een podium bij de Times Mall Suriname, waar diverse artiesten hun beste kant zouden laten zien op de laatste dag van het jaar. 

Volgens Olten Pinas, woordvoerder van het Korps Brandweer Suriname (KBS), heeft de bijenbestrijdingsdienst van het KBS de bijen op dezelfde dag bestreden. Er is eerst van buitenaf gewerkt en daarna hebben de manschappen het gebouw betreden om ook van binnenuit de werkzaamheden uit te voeren. 

Volgens Pinas

hadden de bijen nog geen nest gemaakt. Het ging om een zwerm bijen die op zoek was naar een nieuw onderkomen. Pinas benadrukte tegenover Suriname Herald dat de bijen dezelfde dag waren bestreden. Hij zegt verder dat bij het bestrijden van bijen een paar nog rondvliegen, wat volgens hem verklaart waarom er nog bijen rondvlogen op Oudjaarsdag.

Het team van de Nationale Zender, STVS, moest zijn werkzaamheden voor onbepaalde tijd staken voordat ze live mochten gaan, vanwege de veiligheidssituatie. De brandweer en andere veiligheidsdiensten hebben de weg gedeeltelijk moeten afsluiten zodat er geen publiek in de buurt van de bijen kon komen. Op meerdere momenten hebben personen last gehad van de bijen in de omgeving van Times Mall Suriname.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Ryaen La Rose