• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brandstofsubsidie volledig afgeschaft: impact op economie en burgers

| suriname herald | Door: Redactie

De subsidie op brandstof is volledig afgeschaft door de regering. Dit blijkt uit een missive getekend door president Chan Santokhi gericht aan de minister van Financiën en Planning. Suriname Herald is in het bezit van de missive waarin de president meldt dat de subsidie op gasoline per 1 februari 2023 wordt afgeschaft. Er wordt overgestapt naar een gedereguleerde markt voor brandstof, aldus de missive.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft afgelopen week in Bakana Tori op LIM FM duidelijk gemaakt dat geen van de besluiten tot aanpassing van de brandstofprijs via de Raad van Ministers is gegaan. Deze besluiten zijn door de president

genomen die elke week na de RvM zijn ‘eigen’ vergadering, de regeringsraadsvergadering houdt met de ministers. Massien Brandstof

Brunswijk gaf te kennen nooit zoveel regeringsraadsvergaderingen te hebben meegemaakt. “Ik heb met president Venetiaan en met president Bouterse gewerkt, maar voor het eerst zie ik waar een president elke week een regeringsvergadering belegt”.

Ingewijden zeggen aan Suriname Herald dat Brunswijk sporadisch de regeringsraadsvergaderingen bijwoont.

Volgens de missive van 3 februari 2023 geeft de regering op dit moment tijdelijk subsidie op boot- en busvervoer. De oliemaatschappijen bepalen nu zelf de brandstofprijs op basis van de koersontwikkeling en het inkoopbedrag.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie