• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BHOLA: ‘MAXIMALE VOORDELEN VOOR OMGEVING CENTRALE MARKT DOOR BOUW ROYAL BREEZE HOTEL’

| dagblad de west | Door: Redactie

In het kader van de ontwateringswerkzaamheden die binnenkort verricht zullen worden  langs de Waterkant nabij de Vreedzaammarkt  en de Centrale Markt, maar ook in verband met het Royal Breeze Hotel dat binnenkort zijn deuren zal openen, werd gisteren namens  districtscommissaris (dc) Ricardo  Bhola van Paramaribo Noord-Oost, een onderhoud met journalisten gehouden.

Bhola verklaarde gisteren tegenover ons, dat sinds zijn aantreden als dc, maar ook daarvoor, hij zich veel heeft geërgerd aan de huidige situatie in onze binnenstad. Volgens Bhola functioneren bijvoorbeeld de meeste rioleringen aan de Waterkant ter hoogte van de Centrale Markt niet. “De kapotte voetpaden die heel gevaarlijk zijn

voor voetgangers en de grote betonnen blokken die voor de Centrale Markt liggen, vormen samen een onhygiënische situatie en stank, vooral bij regenweer. Het is  totaal geen mooi uitzicht voor onze burgers en weggebruikers”, aldus  Bhola. 

Hij zei, dat de weg naar de Vreedzaammarkt en de Centrale Markt, hygiënisch en mensvriendelijk moet  zijn voor burgers die daar dagelijks gebruik van maken, maar ook voor de werkers in de markt. Het ontwateringsprobleem zal volgens Bhola,  heel binnenkort tot het verleden behoren. Volgens Bhola zijn er vaak verzoeken gedaan aan het ministerie van Openbare Werken en het doet zijn best om met de

middelen die het beschikbaar heeft, de problemen op te lossen.

“Wat bijzonder is, is dat sinds kort  in PP-verband oftewel  Private Partnership, wordt onderhandeld. Ondernemers in de nabijheid wordt een helpende hand geboden. De overheid wordt in dit verband ook geholpen door ondernemers, en dat de overheid daarbij een leidende rol vervult en toezicht zal houden op alle werkzaamheden die op de openbare weg plaatsvinden”, aldus Bhola. Hij benadrukte dat er een fantastische samenwerking is tussen partijen die belast zijn met de uitvoering van deze rehabilitatie.

De werkzaamheden zullen in fases worden verricht en het  liefst tijdens de middag en avond. De weg zal deels toegankelijk blijven, zodat er zo weinig mogelijk ongerief ontstaat voor weggebruikers. De werkzaamheden beginnen na 25 november 2022 en Suriname zal na enkele weken, een heel mooi deel van de Waterkant hebben. Er zal voor de veiligheid in dat gebied van het centrum een goede  verlichting zijn  en voldoende bewaking bij en rond het hotel, om zo de veiligheid voor bezoekers van Royal Breeze te waarborgen.

“Dit stukje vergeten Paramaribo zal over enkele weken een ‘main-attraction’ worden, aan de vooravond van 47 jaar Srefidensi is dit weer een grote stap voorwaarts. Ons land ondergaat hierdoor een stukje ontwikkeling, in het bijzonder Paramaribo-Centrum, waar er nog zoveel staat te gebeuren. Wij zijn op de goede weg en die ontwikkelingen zullen een feit zijn”, aldus Bhola.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie