• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bezoek Sri Sri Ravi Shankar kost staat ruim SRD 500.000

| suriname herald | Door: Redactie

Het bezoek dat de spiritueel leider en guru Sri Sri Ravi Shankar vorige maand aan ons land heeft gebracht, heeft de staat SRD 518.321 gekost. Dit blijkt uit stukken die in het bezit zijn van Suriname Herald.

Foto: Sri Sri Ravi Shankar ziet Suriname als een modelnatie voor vrede in de wereld. Beeld: CDS

Sri Sri Ravi Shankar werd door president Chan Santokhi uitgenodigd een bezoek te brengen aan Suriname. Dit gebeurde in het kader van de wereldwijde ‘IStandForPeace’-campagne’ van de spiritueel leider.

Op 2 juni 2022 werd per presidentiële resolutie de Presidentiële werkgroep Gurudev Sri Sri Ravi Shankar ingesteld, die het bezoek

van de guru moest voorbereiden. Minister Krishna Mathoera van Defensie werd voorzitter van de presidentiële werkgroep.

Uit stukken van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat in juli 2022 een bedrag van SRD 518.321 beschikbaar werd gesteld voor het bezoek van Sri Sri Ravi Shankar. Het bedrag is ten laste van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Kabinet van de President voor het dienstjaar 2022.

Zo zijn de hotelkosten van de guru voor vier nachten betaald van US$ 840. Voor communicatiefaciliteiten zijn bedragen van US$ 2000 respectievelijk SRD 9424 betaald. De overige kosten waren onder andere bestemd voor bloemstukken, voeding en drank.

Foto: Kabinet van de President

Sri Sri Ravi Shankar komt uit India en is de oprichter van de wereldwijde organisatie Art of Living Foundation, die al ruim 41 jaar bestaat. De spiritueel leider heeft als doel de wereld tot een familie te maken middels zijn vredescampagnes. In elk land dat hij bezoekt, verspreidt de guru zijn boodschap van liefde, eenheid en vrede. Sri Sri Ravi Shankar lanceerde eerder dit jaar de campagne ‘IStandforPeace’ vanuit het kantoor van de Verenigde Naties in Genève.

In juni bezochten president Santokhi en first lady Mellisa Santokhi Gurudev Sri Sri Ravi Shankar in het Art of Living centrum in Los Angeles. De spiritueel leider noemde bij die gelegenheid president Santokhi een visionaire en dynamische leider.

Tijdens zijn bezoek aan Suriname werd de vredesambassadeur gedecoreerd door de president. Sri Sri Ravi Shankar werd benoemd tot Grootofficier in de Ere Orde van de Gele Ster.

Suriname was van 13 tot en met 15 juli deelgenoot van de ‘IStandForPeace’-campagne’ van de spiritueel leider.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie